VI ÄR EN BIT PÅ VÄG…

Posted on

Ja nu är vi en bit på väg och här kommer före- och efterbilder på vårt lilla kök här på Gotland. Vi gör ju en liten minirenovering nu i avvaktan på att vi kommer att kunna prioritera en större renovering av hela vår nedervåning lite längre fram när vi känner att vi har rätt förutsättningar. Vi kände vi att vi helt enkelt inte stod ut längre med det som var…

Det har alltså hänt lite grejer här idag och även om vi har en bra bit kvar så känner vi att det blev så mycket bättre än innan. Den gamla spisen, de fula bänkskivorna och den långa tråkiga diskbänken åkte ut och i stället fick vi nya bänkskivor i laminat som påminner om betong, en ny spis med 50 cm-bredd, en ny vask och en flytt av lådor.

Tanken är att det ska bli ett vinställ där “hålet” till vänster om där lådorna. Vi har därför flyttat lådorna en bit till höger eftersom viner inte bör ligga nära en värmekälla, som ju en spis är i allra högsta grad. Jag tror att det kommer att bli snyggt. Det ska också till en list mellan spisen och bänken till höger så att glappet inte syns. Allting är ju lite snett och vint här i huset så det kommer inte att bli alldeles perfekt men det gör ingenting. Allt blir bättre än hur det har varit.

När snickarna har tid (förhoppningsvis efter semestrarna) så ska också kaklet väck och istället kommer det att bli putsade väggar som går i ton med de nya bänkskivorna. Vi ska också fixa ett par nya plåthyllor hos vår lokala plåtslagare tänker vi. Ja, det blir nog bra det här… så småningom.

Hantverkare börjar ju 07.00 så det var bara att pallra sig upp i ottan och plocka undan så att det var fritt fram när snickaren kom.

Så skönt med en ny spis också. Den gamla hade verkligen gjort sitt både funktionellt och utseendemässigt men det var verkligen inte lätt att hitta en spis i rostfritt som är i 50-bredd. För oss räcker det alldeles utmärkt eftersom vi sommartid oftast lagar mat i uteköket. Off season är det oftast bara jag och Per här och då räcker det gott och väl med en mindre spis.

Nu ska det bara piffas lite och det är ju alltid kul!

Nu har vi bara två jobbdagar kvar tills vi går på semester. Några möten kvar bara… sen så… Hur skönt ska inte det bli!!!

Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 Comments
 • Mamma C
  juni 30, 2022

  Så kul att piffa till det i köket lite och snyggt blev det med.
  Ha en fin torsdag.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   juni 30, 2022

   Eller hur? Tack! Ha en fin avslutning på veckan. Kram //Tina

 • Jen
  juni 30, 2022

  Jättesnygga bänkskivor. Varifrån kommer de?

  • tiname@live.se
   juni 30, 2022

   Visst är de fina! De är någon slags betong/kalkstensimitation och kommer från Elon. LG Collection1 18 300,0018 300,006447D Minerva Grey 20mmDecosteel SQ50 är heter själva modellen. Kram //Tina

Previous
MIDDAG PÅ SURFLOGIET…