Mina dagar

MOT HAMBURG CITY…

Efter att ha jobbat av några timmar på fm så packade vi ihop oss och tog tåget in till centrum; jag och Fjällrävenligan. Kusin Winnie hängde på och vilken lyx att få ha en lokal guide som kan tipsa om lite av varje.
Efter en stund rullade vi in på Hauptbahnhof.

Vi droppade av tjejerna som fick shoppa omkring på egen hand och under tiden gick jag och P till Atelier F; ett snyggt fransk-amerikanskt ställe som serverade oss en god lunch.

Man kan också ta ett glas och äta något på Pontonen eller på någon av de andra restaurangerna vid  Galleria Ponton.

Jag och P strosade runt under tiden som tjejerna shoppade på… vi var inte alls på shoppinghumör trots att det finns så mycket bra shopping i Hamburg. Det var så himla mycket folk på stan; fredagen är ju en klämdag även här i Tyskland men om man går shoppinggatan upp från Hauptbahnhof och går igenom Europa Passage; den stora shoppinggallerian och ut på andra sidan så hittar man massor av fina butiker där. Vi får ta igen det en annan gång.

En fika fick vi till som avrundning innan Ps syster Ann hämtade upp oss.
Och dagen avrundades självklart med en pretzel!
Vädret här i Hamburg är lite sisådär tyvärr. När vi bilade från Malmö igår så var det jättevarmt och solen sken från en klarblå himmel fram tills strax innan Hamburg då öppnade sig himlen och det började åska och blixtra som bara den. Vilket skyfall; vi kunde knappt se vägen. Idag har det varit runt 20° men lite mulet till och från och så ska det vara även i morgon. På söndag, när vi reser härifrån ska det bli strålande sol och 25° varmt. Vi reser alltid ifrån det fina vädret vart vi än åker numer. Typiskt!
Ha en riktgt fin fredagskväll!
KRAM!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *