NÄR COVID-19 FLÅSAR EN I NACKEN SÅ ÄR DET JOBBIGT FÖR EN MAMMA ATT VARA LÅNGT BORTA…

Posted on

Hej på er!

Ja nu kryper det där jäkla skitviruset allt närmare för igår hörde Vendela av sig och berättade att hon hade feber och kände sig risig. Hon har ju umgåtts i sin “bubbla” och klarat sig i ett helt år till skillnad från oss som blev sjuka redan förra våren men nu har de i hennes “bubbla” blivit sjuka och två har fått provsvar att de har Covid-19. Vendela har tagit prov dag och det ska ett mirakel till att provet inte visar att hon har Covid-19.

Det känns så jobbigt att vara så långt borta när ens barn inte mår bra och särskilt när man vet att hon är helt ensam. Det gör ont i mammahjärtat. Som tur är så har hon vänner utanför “bubblan” som har handlat mat åt henne som har lämnats utanför dörren och jag vet ju att de finns där för henne även om de så klart inte träffas eftersom de flesta är sjuka men mammakänslorna rår man ju inte över ändå.

Jag hade ju inte kunnat göra mer om jag hade varit kvar i Stockholm men det är bara känslan av att vara långt borta som är jobbig. Hur stora och vuxna än barnen är så rår man inte över de känslor som dyker upp när ens barn inte mår bra. Någon som känner igen sig?

Nu håller vi tummarna för att hon får en lika lindrig variant som vi fick och att hon kryar på sig snabbt. Älskade unge! Var rädda om er… upploppet nu!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 Comments
 • Kia
  april 22, 2021

  Fy va trist för henne😔. Nu håller vi tummarna för att hon snart blir frisk🙏❤️

  • tiname@live.se
   april 23, 2021

   Ja, hoppas hoppas att det vänder snart! Tack för omtanken. Kram //Tina

 • Mamma C
  april 22, 2021

  Nu håller vi tummarna att hon snart är frisk igen.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   april 23, 2021

   Tack för omtanken Carin. Vi håller också tummarna här för att hon snart blir frisk. Kram //Tina

 • E
  april 23, 2021

  Nej fy för att vara långt borta när vuxenungarna är sjuka. Hoppas det går lindrigt förbi om det är C19

  • tiname@live.se
   april 23, 2021

   Så jobbigt verkligen. Det var Covid-19 vilket hon fick bekräftat idag. Precis som väntat så nu håller vi tummarna för att hon snabbt blir frisk igen. Tack för omtanken. Kram //Tina

 • ulrica
  april 23, 2021

  Jag håller tummarna för att det, om det nu är Covid, blir en lindrig variant och att hon kryar på sig fort <3.
  KRAM

  • tiname@live.se
   april 23, 2021

   Tack för omtanken fina du! Det är Covid fick vi veta idag så nu håller vi tummarna för att hon snabbt blir frisk. Kram //Tina

 • Anna-K
  april 23, 2021

  Ja så är det det kryper närmare ,,,,,tänk om folk orkade härda ut och inte fara omkring överallt just nu. Då skulle det se annorlunda ut vi är varken ute och äter eller reser men man ser ju hur andra beter sig tyvärr….. håll ut , håll avstånd , ,,,, res inte i onödan …… Vi har kämpat inte träffat våra barnbarn på evigheter , men måste orka vi har vaccinerat oss och får dos två i början av juni , men tänker ändå vara försiktiga…. tänk om alla andra tänkte så …..Men tyvärr!!!!!!!!!

  • tiname@live.se
   april 23, 2021

   Enligt FHM så är inte resandet i sig eller att äta ute på restaurang med avstånd som sprider smitta. Det är när man träffar nya kontakter inomhus utan avstånd och på arbetsplatser som smittan sprids så vi försöker att förhålla oss till det. Vi var på resande fot i helgen som gick. Vi reste i egen bil och var inte nära någon på hela resan och det kändes väldigt tryggt. Den här pandemin kommer vi nog att få leva med länge även om vi nu får tillgång till vaccin så jag tror att vi alla utifrån de olika förutsättningar vi har får försöka att hitta en form att leva som fungerar för just sin egen familj. Vad härligt att ni har fått er första dos vaccin nu och hoppas att ni nu framöver kan få umgås med era barn och barnbarn igen och att ni alla kan få känna er trygga i det. Ha en fin helg! //Tina

   • Anna-K
    april 23, 2021

    Jotack vi känner till FHM rekommendationer , har även en bror som är läkare som vi ofta pratar med om att många lever som vanligt . Om alla följde rekommendationerna så skulle inte spridningen se ut som det gör idag. Det är ju facit om något . Även ni Gotlandsresenärer har nämnds i media i samband med smittspridningen . Ja vi vill oxå resa och göra allt de ni många gör . Men vi håller i vi tar ansvar. Blir bara så ledsen över att vi inte hjälps åt.

    • tiname@live.se
     april 23, 2021

     Då är vi två. Vi har också flera läkare i familjen :-). Vi följer de rekommendationer som finns och lever långt ifrån som vanligt. Vi har inte umgåtts med mina föräldrar inomhus på över ett år. Vi har suttit utomhus i minusgrader över hela vintern och vi har inte umgåtts med vänner inomhus heller. Sen finns det lika många tolkningar av de riktlinjer som finns som det finns människor. Vi gör alltid en riskbedömning inför allt vi gör och vi har utifrån våra förutsättningar i vår familj valt att umgås med våra närmaste av olika anledningar. Anledningar som jag väljer att inte dela med mig av till er alla offentligt och det får ni ha respekt för. Hade det varit förbjudet att röra sig i landet och gå på restaurang så hade dessa möjligheter också varit stängda. Nu är det inte så och FHM har bedömt att det är inte i samband med resor och restaurangbesök under tidig kväll som smittspridning sker. Vi har både jobb och minderåriga barn på Gotland så din kommentar som kan tolkas som att vi inte tar ansvar för att vi reser till Gotland bortser jag ifrån. Det är inte så att vi reser till och från Gotland helt omdömeslöst i nöjessyfte och sprider virus hur som helst utan ansvarskänsla. Vi tar ansvar utifrån de förutsättningar som vi har och jag känner mig trygg med det. Sen all eloge till er som utifrån era förutsättningar kan välja att stanna hemma och inte träffa någon alls. Ni vet inte alla detaljer om hur vi har det i vår familj. Vi har troligtvis inte samma förutsättningar som ni men vi gör så gott vi kan utifrån de förutsättningar som vi har.

 • Maria -Wikers Liv
  april 27, 2021

  Känner absolut igen mig! Ens barn är alltid ens barn oavsett ålder… man kommer alltid vilja ”dö för dem”. Man vill ju bara vara nära när något inte är som det ska.
  Hoppas hon klarar sig lindrigt undan och snart är frisk igen!

  Kram/Maria

  • tiname@live.se
   april 30, 2021

   Precis så är det! För mig kommer de alltid att vara små och jag som mamma vill vara nära när det kör ihop sig. Nu är Vendela på benen igen tack och lov. Tack för omtanken! Kram //Tina

Previous
HAR NI SETT EXIT…