Familj

NÄR MAN ÅKER TILL TOM TITS MED EN LITEN ÄLSKLING…

Hej på er i höstmörkret!

Ja fy vad mörkt det blev tidigt nu när vi ställt om klockan…

Idag trotsade vi gråvädret och hämtade upp en taggad Loa som fick kvittera ut en av sina födelsedagspresenter. Han fick ju ett gäng med dinosaurier av oss när han fyllde år men också en biljett till Tom Tits i Södertälje och deras dinosaurieutställning. Loa verkligen äääälskar dinosaurier just nu så det här satt ju som en smäck!

Vi hade tänkt åka kommunalt för Loa tycker att det är ett äventyr att få åka tåg men vi tänkte om med tanke på läget just nu. Vi tog bilen dit och det är hur lätt som helst att hitta. Skyltningen börjar redan på E4:an och sen är det bara att följa med. Biljetterna köper man i förväg och det är så bra ordnat att man får köpa biljetter till en viss tid för att det inte ska vara för mycket folk på plats samtidigt. Det var verkligen jättebra ordnat. Det var luftigt och det kändes aldrig trångt.

Dinosaurierna är byggda i naturlig storlek, de rör på sig och låter så ni kan ju bara tänka er hur mycket Loa gillade det här. Utställningen är ute i parken och det är sista veckan som pågår så vill ni åka hit med barn eller barnbarn så är det sista dagarna nu.

Loa sprang fram till de olika dinosarna och stod sen hoppade jämfota upp och ner. Han var så glad och lycklig…

Per berättade om de olika arterna och Loa lyssnade…

När vi var klara ute i parken var det dags att köra lite lastbil.

Sen gick vi runt i alla rummen och testade alla spännande grejer.

Det fanns massor av spännande grejer där man kan experimentera med vatten…

… och när man sprungit rakt in i en glasvägg i en spegelgång, fått lite ont och ett rött märke på kinden… då är det skönt med en paus i cafeterian. Klart man ska få en glass då.

Nya tag i mörka rummet. Där kan man gå genom rök i olika färger.

Innan det var dags att åka hem igen så gick vi ut en sväng till i parken för att säga hej då till dinosaurierna. Vi hittade några spännande grejer sen var det var slut för idag.

Nöjda coola killar!

Tom Tits är ett ställe som nästan alla har varit på men jag har faktiskt aldrig varit det konstigt nog. Jag blev glatt överraskad. Superspännande grejer och aktiviteter som passar de flesta åldrar så har ni inte varit här så passa på. Särskilt nu i höstlovsveckan när ännu dinosaurieutställningen är kvar.

Ja, det var den här helgen det. Nu ska vi sätta igång med middagen och i kväll blir det hel ugnsbakad majskyckling med rotfrukter. Så enkelt och så gott!

Ha en fin avslutning på söndagskvällen!

KRAM!

6 kommentarer

 • Kia

  Oj oj va häftigt för lilla Loa🙌💫🙌. Kommer i håg att Christoffer också tyckte det va väldigt spännande med dinosaurier en period. Tom Tits är ett coolt ställe🙌👌. Kram😘

  • tiname@live.se

   Ja, han tokgillade verkligen Tom Tits! Vi har aldrig varit där med våra barn konstigt nog men vi tar igen det nu <3. Kram //Tina

 • Lena - gott för själen

  Det är ett riktigt toppenställe för kids det där. Var där för massor med år sedan med någon av barnens fritidsgrupp, vill jag minnas. Följde med som extra vuxenresurs. Jag hade också stor behållning.

  Man ser verkligen i dina bilder hur er parvel stortrivdes!

  Kram Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *