Mina dagar

NÄR MAN FÅR FIRA EN ÄLSKAD SON…

Hej på er!

Här har ni honom… vår älskade fina Johannes som fyllde 27 år igår. Men hur det möjligt att han redan är 27 år… det innebär ju att jag är…???  Jag minns ju så glasklart när han kom till oss den där januarimorgonen för många, många år sedan. Jag fattar verkligen inte att det här kunde gå så här fort. Jag ser ju honom fortfarande som en liten sprallig pojke och när vi ses så tar alla mammakänslor över och ett exempel på det är ju när när han åker hem efter en kväll när vi varit tillsammans, för då ber jag alltid honom om att ”skicka ett sms när du kommer hem”. Men allvarligt talat.. alla andra kvällar då…när han inte är hos oss… inte skickar han sms till oss då och meddelar att han kommit hem. Mammakänslor Big Time… Är det någon som känner igen sig?

Det blev önskemat… som alltid när man fyller år så får man önska vad man vill ha till middag och som så många gånger förr så blev det Grekisk Pytt som stod på menyn. 

Grekisk pytt är så bra när man är många och så här gör vi…

Vi börjar med att lägga fläskfilé som vi skivat i bitar i en marinad med soya, olja, vitlök och kryddor efter smak. Därefter klyftar vi potatis och in med det i ugnen i en lågpanna i 220° i 10 min. Sen fyller vi på med klyftad rödlök, paprika, skivade tomater, fetaost och sen den marinerade fläskfilén. Om ni undrar över proportionerna så måste jag nog göra er lika besvikna. Vi tar vad vi har och vad vi tycker om så vi utgår från det. Det blir lite olika från gång till gång. In i ugnen igen i ca 35-40 minuter. Till det brukar jag sen göra såser av olika slag. Det brukar bli olika varje gång. Enkelt och så gott, framförallt när man är många.

I kväll efter jobbet så mötte jag upp min darling på vår favoritrestaurang Surfers. Så gott och så mysigt och nu ska vi bara njuta av den här helgen som kommer till oss. Ett oskrivet blad…

Vi hörs!

KRAM! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *