NÄR MAN FÅR UMGÅS MED VÄNNER “THE CORONA WAY”…

Posted on

Hej Hej!

I dessa tider så har vi inte träffat våra vänner alls. Det var evigheter sedan och nu börjar det att kännas ordentligt att vi saknar att umgås med våra närmaste kompisar. Folkhälsomyndigheten säger att man ska begränsa sina sociala kontakter och inte vistas i folksamlingar med över 50 personer, någon annan säger att vi bara ska umgås med de som bor i samma hushåll. Någon tredje expert har sagt något annat. Vi har valt en väg som innebär att vi bara umgås med våra barn sen rätt lång tid tillbaka och inte träffat vänner på middagar osv.

Men nu när vädret är lite mer med oss så kan man ju faktiskt hitta nya sätt att umgås på. Igår fick vi ju äntligen umgås med min syster på vår altan och idag efter jobbet sladdade vi förbi våra fina vänner Maria och Markus på ett glas rosé utomhus i deras mysiga trädgård. Vi fick möjlighet att snacka ifatt kring allt som hänt sen sist och även om man försöker låta bli så är det lätt hänt att man glider in på virusspåret hela tiden. Det blir så påtagligt att det påverkar precis allt i våra liv just nu. Att man håller avståndet till varandra på ett sätt som man aldrig gör annars gör ju att allt känns väldigt speciellt.

Vi fick lite gott tilltugg till rosén och fick även träffa deras fina lilla Bosse. Det är så lustigt att alla djur alltid dras till Per som är superallergisk ha ha. Även Bosse gillar Per och springer alltid fram till honom först. Han tycker inte alls att jag är lika intressant…

Det var mysigt att få umgås igen i ett par timmar och vi har mycket att ta igen framöver när det blir lite bättre tider.

Vilken kväll det blev! Solen kom tillbaka till kvällen när vi stod där på altanen och det var ett magiskt ljus ute när vi åkte hem igen till Tofta. I morgon ska det också bli ett strålande väder och glad är jag för det för jag är ju permitterad och jobbfri. Sen är det visst någon här i familjen som fyller år så det är lite fix och trix med det. Några ärenden för mina päron ska jag också få till innan firandet startas upp när födelsedagsbarnet jobbat klart.

Ha en fortsatt fin vårkväll!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 Comments
 • Helene
  maj 7, 2020

  Vilka underbara bilder ser så mysigt ut💜
  Längtar tills vi kan ses med vänner igen några är i riskgrupp så det dröjer nog ett tag.
  Jag och mannen gör mysiga saker här hemma, fixar i trädgården (har nog aldrig haft det så fint😊)lagar god mat och tar sköna promenader i det härliga vädret.
  Bästa årstiden tack och lov💜
  Kram till dig

 • Mamma C
  maj 8, 2020

  Vilken mysig stund även om det var på avstånd och ute.
  Kram Carin

 • Det är ju verkligen tråkigt att inte kunna umgås med familj och vänner som vanligt. Det känns så konstigt att inte kunna kramas när man träffar familjen.

  Haha, jag måste skratta mitt i eländet också. Den där bilden där din man pratar med era vänner. Alltså det ser ju helt absurt ut. Det är ju så det måste vara nu, men det blev så tydligt hur galet det är!

  Kram Lena

  • tiname@live.se
   maj 18, 2020

   Så sorgligt och overkligt verkligen. Eller hur, det visar verklige hur det är just nu. Vi hade precis kommit från Stockholm och ville inte under några omständigheter riskera att smitta våra vänner om vi nu skulle bära på något, även om vi tror att vi redan har haft Covid-19. Det blev ett par mysiga timmar även om det det blev ett avstånd mellan oss som vi inte är vana med. Ser ju helt galet ut ha ha. ´Kram //Tina

Previous
FIKAPAUS PÅ ALTANEN OCH EN AVSTÅNDSDEJT MED MIN FINA SYSTER…