Allmänt

NÄR MAN FIRAR INTERNATIONELLA KVINNODAGEN…

Då var det dags för mig att vända tillbaka till Stockholm igen efter några dagar på Gotland. Tanken var ju att jag skulle åka ut till huset i Tofta och kolla till det inför att snickaren kommer dit men det blev ju ett sånt förfärligt oväder så jag vågade mig inte ut på vägarna. Jag har jobbat om dagarna och umgåtts med min syster om kvällarna och nu har ovädret lagt sig. Jag vaknade upp till ett vintrigt och krispigt Visby idag med strålande solsken från en klarblå himmel. Underbart ändå även om jag är trött på snön nu. Den vill jag bara ha när vi åker till Sälen framöver.

Igår kväll var jag hembjuden till en av mina närmaste vänner; Maria för att fira Internationella kvinnodagen tillsammans med ett helt gäng fantastiska kvinnor. Vi var nästan 30 stycken och vilken kväll vi fick! Massor av intressanta samtal och härliga skratt men såklart också tankar och prat kring syftet med den här dagen. Det går ju framåt på vissa plan men också bakåt på vissa kan man konstatera. Det sistnämnda är ju väldigt sorgligt och då tänker jag på inskränkningar av kvinnors självklara rättigheter, våld i nära relationer mm. Men att stötta och lyfta varandra är också viktigt och det konstaterade några av oss att det kan vi bli så mycket bättre på. Ett exempel är att man flyger ofta fram i vardagen och tänker positivt om en person som kanske gjort något bra, är fin i sin nya klänning eller vad det nu kan vara men så kommer man sig inte för att säga det. En positiv kommentar kan betyda så mycket och göra en persons dag så jag ska verkligen bli bättre på det.

Hur som helst så är Maria en fantastiskt värdinna! Hon rattade runt ett gäng på 30 personer på ett briljant sätt. Hon bjöd så generöst på mat, vin och framförallt sig själv. Hon är smart kvick och rolig och jag är så tacksam för att jag fick komma, och att jag får vara hennes vän. Tyvärr lyckades jag inte få henne att fastna på bild igår men jag har ju några i arkivet.

Med henne har man aldrig tråkigt…

Nu sitter jag och väntar på att få gå på färjan till Nynäshamn. Jag är fylld med energi efter dagarna här på ön och är också så tacksam för att jag fick bo hemma hos min syster när det körde ihop sig med boendet hos mamma som blev sjuk. Det har varit så mysigt och som att bo på hotell! Lyxigt!

Ha en fin torsdagskväll!

KRAM!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *