Familj

NÄR MAN INSTALLERAR EN STUDENT I UPPSALA…

Vi har nu landat in här hemma igen efter en dag i Uppsala där vi installerat min bonusdotter som ska studera där i höst. Jag tycker att hon (liksom alla våra barn har gjort) gör det så bra. De testar på lite av varje innan de till sist bestämmer sig för vad de vill göra. Förra året hann Philippa jobba som reseledare i Grekland men också plugga hela hösten i Berlin. Efter en sväng tillbaka på Gotland så är det nu dags för henne att flytta till Uppsala för att plugga där under hösten. Sen får vi se vad det blir efter det. Jag är så stolt över att de följer sin känsla för vad de vill göra.

Vi landade först in på IKEA för att handla upp flickebarnet på allt som hon kunde tänkas behöva till sitt studentboende.

Därefter en sväng till Ica Maxi för att fylla kyl och skafferi.

Hon kommer att bo centralt inne i Uppsala så det kommer att bli en kanonstart för henne.

När vi lämnat alla grejer i lägenheten så var det dags för lunch och då sladdade vi in till Tzatziki; en mysig grekisk restaurang som ligger precis intill Fyrisån.

Vi satt ute på uteserveringen i gråvädret…

… och åt jättegod mat! Jag tog en Souvlaki.

När vi fixat lampor och det nödvändigaste så var det dags att säga hej då till en älskad bonusunge och önska henne lycka till med allt. Det kommer att bli så bra. Hon har en massa kompisar som pluggar här och även en bonuskusin, och farsan Baloo finns ju bara en timme bort om det skulle vara något.

Ja det var den här helgen… den försvann i en rasande fart och nu väntar en ny vecka. Ha en fin uppstart på den när den kommer!

KRAM!

3 Comments

  • E

    Ja det är stort och känslosamt det där att installera dem på universitetet! Jag var glad att det bara var 47 min bort i Örebro och faktiskt tror jag studenten oxå tänkte så då när det begav sig. Hoppas hon njuter studentlivet nu – tiden flyger iväg trots att det känns länge när man börjar. / E

  • Lena - gott för själen

    Åh, Uppsala. Mitt hjärta klappar alltid lite extra när jag ser bilder från Uppsala. Där föddes jag och växte upp. Har mina föräldrar kvar där, men är sällan i centrum.

    Hoppas hon kommer få en fin tid i Uppsala som student. Eller, det känner jag mig rätt säker på. Båda mina söner har pluggat där.

    Kram Lena

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *