NU ÄR VARDAGEN HÄR IGEN…

Ja nu är vi ordentligt på plats här hemma igen. Vi har packat upp, vi har tvättat, vi har jobbat och jag har vårdat min förkylning som envist hänger i. Jag såg inte ens bronsmatchen idag; jag la mig och sov en stund i stället men nu måste förkylningen vara på sluttampen tänker jag. Ett stort grattis till svenska damlandslaget! Nedrigt att de inte gick till final men ett brons är på något sätt bättre än ett silver eftersom man blir ju bara deppig över ett silver men glad när man vinner brons.

Ljudet från takbygget är ibland lite påfrestande. I torsdagskväll höll de på till 18.30 och då kände jag att “nu räcker det” men igår lät det nästan ingeting så det beror sig helt på vad de gör och vart på taket de håller till. Men några mysiga kvällar på balkongen blir det inte tal om den här sensommaren. I övrigt så har vi upptäckt vattenfläckar i taket i köket så en vattenläcka från grannen ovanför kom som en liten present när vi kom hem. Vi ska ta tag i det i nästa vecka för det verkar torrt nu och det droppar inte. Dörren till vår frys har också pajat. Vi har ett integrerat kök vilket innebär att inga vitvaror syns. Jättefint på alla sätt och vis men superstökigt när en vitvara ska bytas eller som i det här fallet då dörren som döljer frysen har pajat och vi inser att vi måste få ut frysen som är fastskruvad i golvet på något sätt. Ett integrerat kök rekommenderas inte! Lamporna i badrummet flackar också och i morgon dyker det väl upp något nytt. Ja ni hör… nu är vardagen här igen!

Igår kväll kom Philippa hit till oss. Hon och Per ska springa midnattsloppet i natt och i morgon vid 11.00 ska vi vara på plats i Uppsala för att installera henne i hennes nya lya eftersom hon ska plugga i Uppsala den här terminen.

Men idag har vi umgåtts med lillpojken och det lilla flickebarnet. Våra små älsklingar!!!

När de kom hit så pysslade vi lite här hemma en stund.

Dagens happening var att Loa och Majken skulle få visa Philippa vart de går i skolan/förskolan om dagarna så Loas skola var vårt första stopp.

Där finns det också en rolig lekplats.

Nästa stopp var vid Majkens förskola. De var så stolta över att få visa vart de håller till om dagarna.

Här finns det roliga klätterträd.

Till sist landade vi in för en fika vid “Systrarna Andersson”. De här små… de älskar att gå på fik och restaurang. Äpplet faller inte så långt från äppelträdet för det går igen i hela familjen.

Barnen lämnades tillbaka till sina föräldrar mot kvällen och nu har Per och Philippa tagit sig till Zinkensdamm för att så småningom springa en mil. Galningar. Jag fattar inte att man vill springa en mil mitt i natten. Så konstigt…

När vi lämnade Gotland så var jag lite deppig över att vi inte hade något speciellt inbokat under hösten. Jag är en sån som behöver ha lite grejer i pipen att se fram emot och nu hade vi inte det. Men nu börjar det fyllas på med roligheter i september, oktober och november så det verkar ju ordna upp sig det här.

Ha en fortsatt fin helg alla ni härliga som tittar in. Vi hörs snart igen!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 Comments
 • Monika
  augusti 20, 2023

  Vi är också i Uppsala nu. Vi kom i fredags em och idag far vi tillbaka till Norrköping. Jag är ju född, uppvuxen och studerad i Uppsala. Fin stad med fina miljöer.
  Kram Monika

  • tiname@live.se
   augusti 20, 2023

   Uppsala är helt nytt för mig. Jag har bara passerat förbi och varit där väldigt kort men det verkar vara eon mysig stad. Men Norrköping har en speciell plats i mitt hjärta! Kram //Tina

 • Mamma C
  augusti 20, 2023

  Vilken mysdag ni haft.
  Hoppas det gick bra för dem att springa loppet.
  Ha en skön söndag.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   augusti 20, 2023

   Det gick jättebra med loppet och jag redde mig själv under tiden :-). Ha en fin uppstart på nya veckan! Kram //Tina

 • Carina
  augusti 20, 2023

  Håller med visst känns det deppigt om man inte har nåt inplanerat nu när sommaren nästan är slut, har sedan länge en inplanerad resa till Barcelona/Andorra inbokad i mitten av september, ja det är ju galet att man inte kan vara lite spontan i dessa tider för då blir man ruinerad.

  Ha det så bra

  • tiname@live.se
   augusti 20, 2023

   Visst är det så! Jag håller med dig om att det är svårt att vara spontan. Vi har bokat en resa till Mallorca nu och den var så dyr… Hoppas att ni får en härlig resa till Barcelona/ Andorra! Kram //Tina

Previous
HEMMA I STOCKHOLM IGEN…