NÄR PANIKEN ÄR NÄRA…

Posted on

Idag kommer det inte att bjudas på några fina bilder på den här bloggen…

Det ni ser här är vårt tak i köket. Fram till igår eftermiddag var det vitt, slätt och fint men det kom att ändra sig…

Jag satt i vardagsrummet och jobbade då jag helt plötsligt hör Per skrika till utifrån köket och när jag kommer ut dit så visar det sig att det uppstått stora sprickor i taket och därifrån droppar det vatten i en strid ström. Fram med hinkar och bunkar för att säkra upp så mycket det går och i nästa steg ringer jag till grannen ovanför för att kolla om det har hänt något i hennes lägenhet. Det hade det inte. Till saken hör att det spöregnade större delen av dagen och kvällen igår. Per ringer plåtslagarfirman som håller på att byta yttertaket på vårt hus och som tur hade de en kille kvar som kom in till oss och kollade upp det hela och sen gick han ut på taket för att lokalisera om det fanns något hål någonstans. Och det gjorde det. Plåtslagaren jobbade med att täcka för och efter ett bra tag började droppandet att avta. Då gick jag in till mitt och fortsatte att jobba.

Efter ett tag hör jag ett konstigt ljud. Det droppar… men inte bara ute på balkongen utan jag upptäcker att det droppar även från taket i vardagsrummet. Då var paniken faktiskt rätt nära. Vad är det som händer???

Vi fick tag på samma kille igen som i nästa steg tätade upp från andra sidan ovanför där vardagsrummet ligger. Vid det här laget var jag gråtfärdig. Till slut slutade det att droppa vatten och vi kunde börja andas ut och sen igår kväll har det inte kommit något mer vatten genom taket.

Nu väntar en inspektion av hur stora skadorna är, en reparation av våra tak och så klart en försäkringshistoria. Inte vad vi längtade efter just nu men nu har jag bearbetat det här och tänker att det finns värre saker här i världen.

Utöver det här spektaklet så tappade jag också rösten i förrgår kväll. Så dålig tajming… mitt i uppstarten av mitt nya jobb… och så kan jag helt plötsligt inte prata. Alla planer fick läggas på is eller lösas på annat sätt men det har ändå funkat så bra det bara kan trots omständigheterna. Men jag missade ett mysigt spaevent i gårkväll som jag hade sett fram emot så mycket. Det var nästan det värsta haha. Jag tycker i alla fall att det har vänt litegrann ikväll så jag hoppas att jag kan köra på i morgon på plats på jobbet som planerat.

Ha en fortsatt fin vecka!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 Comments
 • Bodil
  oktober 4, 2023

  Nej vad tufft 😔 känner paniken i mig när jag läser. Hoppas detta ordnar sig till det bästa. Vill passa på att säga att jag tycker så mycket om din blogg 💖 med stort o smått i vardag o fest o tips på kläder, resor o inredning o annat i en superbra mix!

  • tiname@live.se
   oktober 6, 2023

   Ja men jag tänker att även om det blir stökigt så finns det värre saker. Det löser sig på ett eller annat sätt. Men just då i stunden var det paaanik! Tack snälla du för fin återkoppling. Vad glad jag blir! Då fortsätter jag på samma spår tänker jag. Kram //Tina

 • Lena - gott för själen
  oktober 5, 2023

  Åh nej! Så tråkigt! Även om man får det åtgärdat så är det ju ändå ett visst bök och stök när det ska fixas. Man kan säga att det blev en liten miss i arbetet där, för plåtslagarna! Morr! Typ lite samma känsla när vi fick en vattenläcka i golvvärmen nån vecka efter att vi flyttade in i nybyggda huset! Det var liiiite svettigt innan de lokaliserade och åtgärdade på ett smidigt sätt. Även det en miss i arbetet, av markentreprenören.

  Trist med halsen. Hoppas det blir bättre snart.

  Kram Lena

  • tiname@live.se
   oktober 6, 2023

   Eller hur! Det blir jättestökigt men det löser sig på ett eller annat sätt. Jag kan förstå din panik. Vattenläcka i golvvärmen är inte heller någon rolig historia :-(. Kram //Tina

 • Mamma C
  oktober 5, 2023

  Men oj vad läskigt. Förstår precis hur paniken började komma när vattnet börjar att droppa in hos en.
  Krya på dig nu med din röst.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   oktober 6, 2023

   Ja en hemskt känsla. Jag trodde att taket skulle rasa in ett tag… Tack! Nu är rösten nästan tillbaka helt och hållet igen. Kram //Tina

Previous
HURRA HURRA HURRA FÖR DE SMÅ OCH IDAG BLEV DET NÅGRA FYND…