Recept

NÄR STORMEN VINER RUNT KNUTEN ÄR DET PERFEKT MED EN SOPPA…

Jösses vad det stormar ute. Och slaskar… När det är ett sådant här väder så passar det ju utmärkt att laga en god soppa. Jag höll nästan på att glömma att jag lovat er receptet som vi bjöd Viktoria på när hon och lillkusinen var här för någon vecka sen.

Här kommer i alla fall receptet som är för fyra portioner…

Du behöver; 1 stor gul lök, 1 msk smör, 1 msk vetemjöl, 1 burk krossade tomater, 5dl grönsaksfond, 3 dl grädde, 1 finhackad vitlök, färsk basilika, salt och peppar.

Så här gör du;

Skala och hacka löken riktigt fint. Fräs den mjuk i smöret och strö över mjölet. Rör om och tillsätt krossade tomater, fond och vitlök. Koka under lock 5-10 minuter. Häll i grädden och smaksätt med kryddorna. Koka försiktigt ytterligare några minuter. Till soppan brukar vi äta vitlöksbröd. Smöret blandar vi med olivolja och vitlök efter smak och sen rostar vi brödet i ugnen på 225 grader i 6-10 min.

En snabblagad soppa som är grymt god!

I morgon ska jag på en AW med mitt team. Vi brukar alltid välja en tapasrestaurang för då finns det alltid något för alla. Återkommer om tips om den visar sig vara värt ett besök… men det ser lovande ut. På fredag efter jobbet ska vi bara plana ut men på lördag ska vi möta upp gotlandsvänner på en vinlunch vilket jag ser fram emot så mycket. Resten av helgen och på måndag, då jag ska vara ledig, ska jag börja planera för första advent. Jag älskar adventsmyset… och tänk vad november har gått fort ändå. Är det bara jag som känner att den här månaden bara har swishat förbi?

Ha en fortsatt fin vecka. Vi hörs!

KRAM!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *