NEJ DÅ, JAG HAR INTE GLÖMT… HÄR KOMMER RECEPTET PÅ JACOBS LERPOTTASILL…

Inlägget innehåller en reklamlänk till Cervera.

Jag har inte glömt… nu äntligen ska ni få receptet på Jacobs “Lerpottasill” som han brukar göra till jul, midsommar och andra högtider då vi brukar äta sill. Han har så klart inget recept med exakta mått så man får helt enkelt fixa det hela “på ho” som vi säger på Gotland. “På gehör” brukar man nog säga annars.

Han brukar fixa alla ingredienser och lägga dem i små byttor. HÄR hittar ni små söta “byttor” som är perfekta till alla typer av förrätter och efterrätter. Finns i flera olika färger.

Och här kommer ingredienserna: kokt potatis, rödlök, matjessill, gräslök, dill, brynt smör, pepparrot, svart- eller röd stenbitsrom och bakad äggula.

Han brukar lägga i kokt potatis, lök, matjessill, gräslök och dill. Sen häller han över lite brynt smör och toppar med pepparrot, rom och bakad äggula. Jag tror ni ser rätt väl på bilderna hur proportionerna är. Att baka en äggula är busenkelt. Det är bara att googla så hittar ni instruktioner om hur man gör.

Gott, snyggt och enkelt! Har ni inte ätit detta tidigare så måste ni testa. Så förbaskat gott!

Idag har det varit fullt upp på jobbet. Flera bra möten och en massa fix inför måndag då jag drar igång med nya möten på morgonkvisten. När jag väl packat ihop den här fredagen så körde jag ett corepass och lite styrka (jag kör lite försiktigt fast jag inte får. Kan inte låta bli… men jag är försiktig, jag lovar). Nu fixar Per med kvällens middag och nu är jag så taggad för en helg i lugnets tecken. I morgon ska jag ta en rejäl sovmorgon och sen ska jag bara fixa och dona med lite av varje i min egen takt.

Ha en underbar start på den här helgen! Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

No Comments Yet.

Previous
SLUTET GOTT ALLTING GOTT…