Allmänt

NU ÄR SOMMAREN HÄR PÅ RIKTIGT…

Ja nu är den här… sommaren. Det känns ju i hela kroppen!

Det är varmt, Gotland har vaknat till liv ordentligt och jag har märkt nu i veckan att turisterna är på ingång. Det märks framförallt på antalet bilar och tempot i trafiken. Vi som kör ofta på de gotländska vägarna har för längesen insett att det lönar sig inte att köra om så här års eftersom hastigheterna mest ligger på en variation av 40, 60 och 80. På vissa sträckor kan man få köra 90 men de är inte så många. Men bilister som är vana med motorvägar de brassar om en i 180 i livsfarliga omkörningar men kommer sen ingenstans eftersom bakom nästa krök är det 60 som gäller, de har då typ 100 bilar framför sig och en annan har kommit i fatt.

Jag vill också så här i sommartider passa på att tipsa om en vacker rosé. Ja, den flaskan är verkligen så snygg!!! Framförallt korken som är gjord i glas. Och innehållet skäms inte för sig heller. Prisvärd!

Längs med de gotländska vägarna ser det ut så här nu. Så förbaskat fint! Nästan så att det gör lite ont.

Idag har jag varit inne i Visby på en lunchdejt med två fd jobbarkompisar som har fastnat lite extra hos mig. Jag blir alltid så glad och fylld av energi när vi umgås och vi konstaterade att en lunch var alldeles på tok för kort så vi måste styra upp en middag framöver. Så får det bli!

Två jobbdagar kvar nu innan semestern och igår kväll sköljde tröttheten över mig. Jag stupade i säng vid 22 och var ändå helt slut i morse när jag vaknade. Kroppens sätt att säga att nu är det dags att varva ner kanske. Förr om åren uppskattade jag att ha semester i juli och en bit in i augusti. Nu värdesätter jag mer att starta semestern redan i juni när det är som ljusast och börja jobba igen i början på augusti när det fortfarande är väldigt lugnt på jobbet. Jag känner att jag får ut mest av sommaren och semestern då och lite längre återhämtning med en mjukstart när många ännu är på ledighet när jag startar upp.

Ja, det var den här tisdagen. Vi hörs!

KRAM!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *