Allmänt

EN DRÖMMIG MIDSOMMARHELG… 2023…

Den här midsommarhelgen har varit så drömmig! Ja verkligen så drömmig… från början till slut.

Vi har ätit så mycket god mat och fått umgås med familj och våra vänner. Vädret har varit med oss och allting har bara varit så där härligt så att man bara vill stanna tiden och bara vara i stunden. Upplägget är så att på midsommarafton umgås vi med familjen och på midsommardagen umgås vi med våra vänner. Dagen efter midsommardagen brukar vi ta dagen som den kommer.

Nu får ni hänga med på ett bildregn från helgen som gick. Vi tar det från början…

I torsdagskväll firade vi att jag nu går på semester i fem härliga veckor. Jag kommer förvisso att jobba lite hit och dit i veckan som kommer för det är några grejer jag behöver slutföra men mestadels ska jag vara ledig. Visst är det en härlig känsla när man stänger ner datorn och flera veckors ledighet står inför dörren? Per jobbar en vecka till sen får jag sällskap.

Mamma sladdade traditionsenligt förbi med blåeld inför midsommar.

På midsommaraftons morgon fixade vi jordgubbstårta…

… och sen landade vi in hemma hos min ex-man och hans Pernilla tillsammans med min mamma och alla barnen. Förutom Johannes och Viktoria då som precis fått sin lilla Tage. De var så saknade!!!

Majken hade dukat med sommarblommor på tallrikarna.

Mysig tradition!

Vi fick så mycket god mat; ostron, ägghalvor, lerpottasill och så mycket mer som inte fastnade på bild.

Vi fick massor av gott att dricka och Jacob hade gjort en snaps på citron och sichuanpeppar. Jag är ingen snapsare direkt men jag var tvungen att prova. Svingod!

Bus med de små i trädgården!

Efter lunchen så hängde vi i Gnisvärds fiskeläge. Där är det traditionsenlig dans kring midsommarstången och dragkamp mellan bodarna. Här har jag varit sen jag var liten och det är så fint att barnen och barnbarnen också vill fira midsommar här.

Årets tårta!

Mys med pappa…

… och med faster Vendela.

Efter firandet i fiskeläget packade vi ihop och gick bort till mamma i strandstugan där hon bjöd på bubbel. De här timmarna betyder så mycket. Här satt vi länge, länge och bara hade det fint!

Han och jag!

Det lilla flickebarnet och jag på äventyr (bild lånad av min syster).

Och han då… som bara tappar tand efter tand. Lillpojken… ännu ett älskat barnbarn!

Tillbaka till Micke och Pernilla och där öppnade Vendela baren.

Vi blev bjudna på massor av god mat, och sen bara sprang kvällen iväg så klockan var rätt mycket när vi promenerade genom skogen hem till oss. En fantastisk midsommarafton!

På midsommardagen mötte vi upp 25 fina vänner på Toftagården för en lunch. Så gott och så trevligt!

Efter lunchen gick vi ner till Tofta Beach Club som öppnade upp för säsongen.

Ni som följer mig på Instagram (@tiname_insta) har kanske redan koll på hur eftermiddagen var och den var ju så rolig! (Bild lånad av Lena Di Corsi)

Ett fantastiskt roligt och härligt gäng som jag tycker så mycket om och som betyder så mycket för oss. En del av dem har vi känt sen långt tillbaka i tiden och andra är relativt nya bekantskaper men gemensamt för dem alla är att de är sköna människor som är glada, positiva och ödmjuka. Många av oss har också varit tillsammans på Mallorca två år rad och planen är att vi ska åka dit även i år, i september.

På kvällen fortsatte firandet hos våra grannar som så generöst brukar bjuda in oss på burgare. Där hänger också en hel hög med ungdomar som är döttrar och söner till alla vänner och det är verkligen så kul att umgås över generationsgränserna. Magiskt midsommardagshäng!

Idag var vi lite trötta så vi gick ner till Surflogiet för att äta lunch.

Varsin Cuba Cola kändes som ett bra val…

… och en burgare!

På vägen hem passerade vi Tofta Beach House och då kunde vi inte låta bli att sladda in en liten sväng.

Den här helgen kommer jag att leva länge på! Familj, vänner och egentid bara Per och jag i en härlig mix. Älskar det!!!

I kväll har vi grillat och suttit ute fram till nu. Underbart! Och i morgon är jag ledig… Bästa känslan ju!

Ha en fin uppstart på nya veckan!

KRAM!

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *