Inredning

NY VECKA, NYA TAG OCH SÅ VAR DET DET DÄR MED TONEN I SOCIALA MEDIER IGEN…

Hej mina vänner!

Hoppas att ni mår bra? Då har en ny vecka startat upp och än så länge är vi på benen. Jag hoppas att det får förbli så. Vi jobbar lite blandat hemma och på plats på jobbet. Ibland har vi fysiska möten som vi måste gå på eftersom vi båda jobbar med frågor som är högaktuella i krisens spår och då behöver vi vara på plats. Men nu har jag inga möten inplanerade och då kommer jag att jobba här hemifrån ett par dagar och ta det som dyker upp via Skype.

Något som är härligt och som jag blir glad av just nu är de franska tulpanerna. När man köper dem i en blomsterbutik så kostar de hur mycket som helst men på torgen kan man få ett helt gäng för 200 kr. De står sig precis lika länge är min uppfattning. I dessa tiden får man passa på att boosta sig själv med en massa saker som man mår gott av när man kan.

Vi skulle också ha mått gott av att resa till Gotland senare i veckan men vi kommer självklart att stanna kvar här i Stockholm. Ingen kan väl ha undgått alla uppmaningar om att stanna i sin hemort över påsk för att undvika överbelastning på sjukvården framförallt på mindre orter. Där har ju Gotland ett extra utsatt läge och det respekterar vi självklart. Jag har ju bott på Gotland i nästan hela mitt liv så jag vet ju hur det ligger till med den saken.

Det jag inte respekterar är den ton som har florerat i sociala medier kopplat till Gotland den senaste veckan. Vi som bor här i Stockholm dras alla över en kam och vi kallas inte längre bara för idiotiska 08:or utan nu kallas vi för 99:or eftersom vi inte är helt 100, idioter och allt möjligt annat som inte lämpar sig i tryck. Skärpning nu… att uttrycka sig som vissa har gjort den senaste veckan är inte ok. Det är klart att kvällstidningarna snappar upp det där och gör rubriker av det vilket bara skadar Gotland på längre sikt. Bjud inte på det! Budskapet har med all tydlighet gått fram och jag tror att människor i allmänhet lyssnar mer på Folkhälsomyndighetens rekommendationer än ilskna människor som uttrycker sig i affekt i sociala medier.

Jag väljer nu att tänka att det är ett uttryck för en stor rädsla för det som pågår hos de som skriver på det här viset och att man inte tänker sig för när man kastar ur sig saker och har synpunkter till höger och vänster om vad alla gör och inte gör. Det är mycket känslor i omlopp nu. Det märks!

Var rädda om er nu. Tänk till ett varv extra i olika situationer utifrån de råd som finns. Res inte om ni inte måste och respektera de som av någon anledning måste men sluta inte att leva. Det är inte det som Folhälsomyndigheten i Sverige säger. Inte just nu i alla fall. Men följ deras råd!

KRAM!

6 Comments

 • ulrica

  Åh, franska tulpaner är bland det vackraste som finns… blir allt väldigt avundsjuk på dig som kan handla ett fång på stan. Här i lilla Enköping kan du få tag på dem styckevis OM du har tur, och då kostar dom typ 75 kr/st.. så det händer dessvärre inte alltför ofta att jag köper dem. Jag kanske ska passa på när jag är i storstan nästa gång, du får tipsa mig var jag kan köpa!

  Ja, det där med tonen i dessa tider är lite svårt. Det tar fram en rädsla hos många och det är inte alltid så ödmjukt som vissa budskap förs fram. Som du säger så får vi inte sluta leva, vi får bara lyssna till de som uttrycker sig proffsigt om vad som gäller, och följa det vi kan och när vi gör fel så får vi göra bättre ifrån oss nästa dag <3.

  KRAM

  • tiname@live.se

   Ja visst är de vackra! Det är en förmån att kunna ha möjlighet att köpa blommor på torgen. Jag ska absolut tipsa dig om vart du kan hitta prisvärda blommor och växter. Det borde ju vara bra business att sälja torgblommor i Enköping eller hur? Ja men precis… den här krisen kan lätt locka fram våra sämsta sidor eftersom vi känner oss vilsna och rädda. Tyvärr kommer det alltid att finnas tankar och åsikter om vad andra gör och inte gör. Det kan vi nog aldrig värja oss ifrån. Det viktiga är att vi bör tänka till lite mer nu än annars och det är inte alltid så lätt när saker och ting och direktiv ändras med kort varsel. Vi reste till Sälen för någon vecka sen och det kändes helt rätt och ok då. Nu efter kort tid så tvingas SkiStar stänga. Så fort går det. Stor kram till dig vännen och var rädd om dig <3. //Tina

 • mamma C

  Vackert med franska tulpaner. Det har jag inte hittat här i Spanien faktiskt. Men det är rätt dåligt utbud på tulpansorter över lag mot vad som finns i Sverige.
  Kram Carin

 • Lena - gott för själen

  Ja, vissa människor är så tragiska och pinsamma. Jag var tidigare med i FB-grupper både för Enköping och Uppsala, men jag tvingades gå ur. Jag klarade inte av tongången där.

  Och vad gäller de som bor på traditionella turistorter kanske ändå är rätt nöjda med turisternas pengar. Vääääldigt många platser skulle ju bli helt öde och sakna butiker, vårdcentraler mm. Nu vill jag ju inte kalla er turister, men du fattar principen. Man kan säga saker, som att man önskar att folk ska tänka sig för innan man reser, på ett lite mera trevligt sätt. En trevlig och respektfull ton tas emot bättre.

  Trist för er att inte kunna resa ner, men rätt beslut nu när ni ändå kunde välja bort.

  Kram Lena

  • tiname@live.se

   Eller hur. En del går ju helt bananas och måste till varje pris uttrycka sina åsikter oavsett om de sårar andra eller inte. När det vänder finns det nog en del som väljer bort Gotland för att man inte känner sig välkommen. Nu börjar det tack och lov vända på Gotland. Fler och fler tar avstånd från dessa hatgrupper och kommentarer som florerat runt i sociala medier den senaste tiden och det är positivt. Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *