Allmänt

OCH DÄÄÄR GICK VI IN I NOVEMBER…

Det börjar dra ihop sig till advent hörreni! Idag gick vi in i november och nu är det bara några veckor kvar tills adventsstjärnorna åker upp och vi kan få fira in 1:a advent med alla barnen. I år blir vi extra många här hemma eftersom min systers barn bor här i krokarna nu och självklart är inbjudna till firandet.

Just idag släpptes också årets Hellströms glögg på Systembolaget. Den finns bara i en begränsad upplaga så missa inte för hela världen. Den kostar en slant men den är värd varenda krona. Per hängde på låset på förmiddagen idag och han lyckades knipa tre stycken. Man kan antingen dricka den varm med en äppelklyfta och en kanelstång i eller dricka den kall över is. Bästa glöggen enligt mig!

Vi brukar också äta pepparkakor med grönmögelost och så bakar jag ett gäng lussebullar. Mot kvällen går vi över till bubbel, charkisar, pizza och rödpang. Jag älskar verkligen den här typen av firande med familjen och det har vi haft som tradition med nära och kära sen mina barn var små och jag och barnen bodde mitt i Visby innerstad intill Stora Torget. Extra mysigt att fira 1:a advent där. Så stämningsfullt bland vackra hus, ruiner och vackra gränder. När Per och hans tjejer kom in i bilden så fortsatte vi traditionen tillsammans. Numer är det som sagt ett firande med alla barnen eftersom resten av familjen bor på Gotland.

Den här veckan har varit betydligt lugnare än vad mina första fem veckor på ”nya jobbet” har varit så jag har hittills fått undan massor av grejer som jag tidigare varit tvungen att prioritera bort. I fas blir man väl aldrig men en tillvaro med kniven på strupen varje dag, det vill jag inte ha. Hur som helst så är det superroligt att utvecklas och att få ändra riktning igen. Jag trivs!

I morgon har jag en lunchdejt med lillkusinen och hans mamma och efter jobbet ska jag äntligen få träffa en fin kompis igen. En bättre torsdag helt enkelt!

Ha en fin fortsättning på veckan!

KRAM!

4 Comments

 • Lena - gott för själen

  En sån mysig tid vi går in i nu! Längtar tills det är dags att plocka fram allt roligt. Och såklart allt umgänge. Vi har ett par kalas att rodda innan jul. Det brukar bli en kombo av vanligt fika och adventsfika. Mysigt det också.

  Ha en fin helg!

  Kram Lena

  • tiname@live.se

   Visst är det mysigt. Jag gillar november med alla förberedelser inför advent. Men regnet som envist hänger kvar över oss gillar jag inte :-(. Ha en fin helg Lena! // Kram Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *