Mina dagar

RÄKOR I THAICURRYSÅS…

Gokväll på er!
Buuu vilken grå och tråkig måndag. Jag är ju bortskämd med sol och klarblå himmel numer. Men jag tycker det viskas om att den är på gång nu… våren.
Jag tänkte att vi kunde titta på receptet på maten jag bjöd på när några sköna bönor; HelenaUlrica och Katarina var hos mig förra fredagen. Jag vet inte vart jag har hittat det, förmodligen har jag snott det av någon för jag har i alla fall inte kommit på den själv, så mycket vet jag. Här kommer det i alla fall.
Räkor i Thaicurrysås
(Bild: Katarina)
Till fyra personer!
1 kg räkor med skal
2 paprikor (valfria färger)
100 g sockerärtor
2 vitlöksklyftor
1 msk röd currypasta
1 msk kycklingfond
2 dl kokosmjölk
2 dl crème fraice
1 dl vispgrädde
1 tsk sambal olek
1 lime och persilja
2 pkt färsk pasta
Skala räkorna och strimla paprikorna. Fräs grönsakerna med krossade vitlöksklyftor och tillsätt currypasta, sambal olek, kycklingfond, kokosmjölk, crème fraice och grädde. Låt koka ihop en liten stund. Vänd sedan ner räkorna hastigt. Låt de bli varma och håll grytan varm men de får inte koka under tiden pastan kokas. Varva pasta och pastasås på ett stort fat. Pressa lite saft av lime över och garnera med persilja.
Servera med en sallad till.
Bon Appétit!
Ha en fortsatt fin måndagskväll!
KRAM!

10 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *