Familj

SÅ TACKSAM…

Nyss var vi i oktober- och novembermyset och nu helt plötsligt är det bara några få veckor kvar till jul. Det säljs julgranar i varje gathörn här i Vasastan och jag älskar att de också tänder upp sina eldkorgar. Så stämningsfullt!

De senaste dagarna har det varit full fart minst sagt. I tisdags hämtade vi upp lillpojken och det lilla flickebarnet och gick på en önskerunda inför jul. I fredags efter jobbet blev jag bjuden på middag hemma hos äldsta sonen. Per var på julfest med sitt jobb. I lördags var det fullt upp med förberedelser inför gårdagens adventsfirande; handla, städa och adventsfix stod på schemat. Det har gått i ett…

Men jag älskar den här tiden!

Julmarknaden på Odenplan har också dragit igång…

Och Rörstrandsgatan visade sig från sin bästa juliga sida.

Julstjärnorna i fönstret kom upp och jag är så glad för att de fortfarande funkar efter så många år eftersom jag tycker så mycket om dem.

Några amaryllis i vasen, de fyra ljusen, ett par hyacinter och en liten julgrupp fick flytta in. Julgruppen snurrade runt på olika platser här hemma innan jag bestämde mig för att den blev finast på vardagsrumsbordet.

Och sen kom de, hela älskade gänget. Eller nästan i alla fall. Vendela blev sjuk, Philippa pluggade inför dagens tenta och Lilly var kvar på Gotland så de var inte med vilket var så trist. Men vi fick bonusbesök av mina barns kusiner med respektive vilket var så mysigt.

Lilla Tage hängde med glatt i flera timmar. Han var så glad och nyfiken på allt och alla. Mindre glad var han tydligen när han kom hem. Många intryck för en liten lillkusin.

Jag hade bakat lussebullar och när alla kom så inledde vi med olika sorters glögg; Hellströms glögg som vi drack både varm och kall på is. Vi testade också årets Blossa och den var riktigt bra i år tycker jag.

När vi glöggat klart åkte chark- och ostbrickan fram och senare avrundade vi med pizza från 800°. Jag är så himla tacksam för att våra ungdomar vill komma och fira 1:a advent med oss. Så många härliga samtal och skratt. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på gårdagen.

Idag har jobbat undan massor här hemifrån vilket känns bra eftersom jag åker till Norrköping och jobbar i morgon. Då blir det inte så mycket löpande arbete gjort. Men jag ser fram emot dagen med HR:s ledningsgrupp. På onsdag har jag en lunchdejt med en fin kompis och sen blir det full fart i helgen. Då väntar en massa roligheter.

Ha en fortsatt fin uppstart på nya veckan. Vi hörs!

KRAM!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *