Allmänt

SAKER JAG SKULLE GÖRA OM JAG BLEV EKONOMISKT OBEROENDE…

Hej Hej!

Går vi inte de flesta av oss och drömmer, innerst inne, om att det någon gång ska regna manna från himlen och att man helst plötsligt blir ekonomiskt oberoende? Det är egentligen rätt egoistiskt tänkt för herrejösses vilken tur jag har som är född i det här landet och aldrig har haft det knapert med pengar på det sättet som många har. Men drömmar kan ingen ta ifrån en och jag har en liten önskelista som jag skulle beta av om det helt plötsligt skulle kastas pengar efter mig.

Jag vill inte ha allt för mycket pengar. Det tror jag bara är besvärligt och då kan man också få ohederligt folk på halsen och det vill jag inte. Jag vill inte ha en massa stora egendomar, privatjet och andra liknande saker. Det är inget jag går och drömmer om. Däremot så skulle jag…

…flytta utomlands, typ till ett land i taget och lära mig språket och kulturen. När jag känner mig klar så flyttar jag till nästa land. Italien, Spanien, Frankrike och Grekland ligger högst upp på min lista. Jag vill inte flytta för långt bort för jag vill ha nära till min familj.

…så klart unna mig en massa flärd. Jag älskar ju flärd! Jag skulle aldrig tvätta och fixa håret själv. Då skulle jag trippa ner till närmaste frissa när det behövs för självklart skulle vi bo nära en bra frisörsalong. Jag skulle också gå på ansiktsbehandlingar, fot- och nagelvård och ha en make-up artist som ser till att jag alltid ser snygg ut. Typ Jessica Wahlgren så fattar ni vad jag menar. Regelbunden massage ingår också i flärdpaketet.

…anlita en PT som skulle kunna hjälpa mig att få ordning på min slöa kropp.

…köpa ett ställe i Stockholms skärgård. Det har jag alltid drömt om. Det behöver absolut inte vara något stort ställe men ett fint hus som ligger precis vid vattnet med en egen brygga där vi kan äta middagar sköna sommarkvällar tillsammans med familj och vänner. Farleden går där utanför så vi kan se alla stora färjor passera förbi då och då.

… köpa en båt. Har man ett ställe i skärgården så måste man ha en båt. Men jag vill inte ha någon segelbåt. Jag vill ha en yacht med en egen skeppare för att släppa lös mig i skärgården tror jag inte är någon bra idé. Jag skulle aldrig hitta rätt bland alla öar och jag skulle köra på varenda grynna som finns.

…köpa en fräsig bil. Inte någon jättestor och absolut ingen cab men en snygg svart SUV. En sån skulle jag kunna leva med.

…med sorg i hjärtat sälja vårt äskade gotlandshus och köpa ett hus med havsutsikt. Det får inte ligga för nära havet för det är inte kul vintertid. Det blir kallt, fuktigt och lite läskigt när stormarna ryter men lite lagom nära så att jag kan se det och gå ner till havet på typ en minut.

…köpa ett hus i svenska fjällvärlden så att vi och familjen kan åka skidor närhelst vi vill. Det är där jag också ser att vi ska fira jul tillsammans så att man kan få njuta av en vit jul.

…sluta jobba men det har ni säkert redan förstått.

…skaffa mig en stylist som kan hjälpa mig med att hitta snygga kläder, en inredare som hjälper oss med våra boenden, en trädgårdsarkitekt och en bra städfirma.

…gå ut och äta på restaurang när jag vill.

…skämma bort mina barn, barnbarn och mina föräldrar som bara den!

…sist men inte minst göra gott där jag känner att jag träffar rätt. Skulle jag ha mycket pengar så skulle det kännas självklart att dela med mig. Vi skänker pengar i olika sammanhang redan idag men tänk om man skulle ha så mycket pengar så att man skulle kunna bidra i större skala. Det skulle vara något det!

Förutom det sistnämnda så handlar ju det mesta om yta. Men tänk vad mycket tid över jag skulle få till saker som inte är ytligt. Och punkt 1 är den största drömmen jag har. Den är inte ytlig och det sägs att om man drömmer om något riktigt intensivt så kan det bli verklighet.

Så dream on baby säger jag till mig själv!

Ha en fin fredagskväll!

KRAM!

6 Comments

  • Marie

    Jag skulle köpa en lägenhet i Stockholm precis i dom kvarteren ni rör er. Ett jobb jag hade tidigare hade en lägenhet på Odenplan man kunde hyra billigt och jag var den som utnyttjade den mest. Gud vad jag saknar den tiden. Saknar Stockholm otroligt.

    • tiname@live.se

      Vad roligt att läsa att du också gillar Odenplan :-). Jag älskar de här kvarteren och vi sa det senast ikväll när vi var på väg hem att fy tusan vad bra vi trivs just här. Vasastan är en liten stad i staden och Odenplan, med den stora vackra kyrkan är verkligen något speciellt. Kram och ha en fin uppstart på nya veckan. Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *