SAKER SOM JAG OGILLAR…

Hej!

För någon vecka sedan la jag ut ett inlägg om saker du inte visste om mig. Nu tänkte jag att jag skulle dela med mig av vad jag, förutom Covid-19, ogillar mest just nu. Inte lika charmigt inlägg kanske men jag kör ändå…

 • Jag ogillar bilförare som ligger och slickar mittlinjen och kör samma hastighet typ 70 oavsett om det är 40, 60, 70, 80 eller 90 som gäller. Eller ogillar… det var milt sagt… Jag blir skogstokig och är det någon gång som jag svär som en borstbindare så är det då.
 • Jag ogillar också bilförare som kastar sig ut på vägen mitt framför mig men som inte gasar på eller går ut till höger så att jag kan köra om. Morr!
 • Jag ogillar maskerader och teman på fester. Jag vet inte varför men jag minns att när jag som liten blev bjuden på maskerader så var jag den enda som inte var utklädd. När jag går på fest vill jag göra mig fin… inte göra mig ful.
 • Nu kanske jag sticker ut hakan för att man förväntas gilla det, men jag ogillar lekar och tävlingar när jag blir bjuden på fest. Jag tycker det är så roligt att få träffa mina vänner och få prata ikapp om vad som hänt sen sist när vi ses på fest men jag tycker det är trist när det ska gå åt en massa tid till fem-kamper och andra tävlingar så att man inte hinner att prata med varandra när man äntligen ses. Men ett härligt musik-quiz tackar jag ju inte nej till.
 • Jag ogillar också att spela spel. Det enda spelet jag gillar är typ “Trivial Pursuit” och “Den försvunna diamanten” om nu någon minns den gamla klassikern ha ha? Yatzy kan funka om man går går uppifrån och ner.
 • Jag ogillar människor som har en dold agenda. Så o-charmigt när man upptäcker att de man tror är ens vänner, utan att man fattar det, kör en egen agenda och helt plötsligt agerar med en baktanke för att ställa sig själv i bättre dager eller exkluderar en i olika sammanhang av någon anledning som man aldrig får veta. Det har vi tyvärr en hel del erfarenheter av, och den känslan, när man upptäcker det… inte roligt alls. Då lägger vi benen på ryggen så fort vi kan och håller oss undan. Näää det där går bort. Ängsligt och tramsigt… Nu har vi lyckligtvis ett gäng vänner runt omkring oss som vi vet gillar oss för vilka vi är och de uppskattar vi så mycket. De andra får hålla på med sitt och fortsätta plaska omkring i sin ankdamm.
 • Jag ogillar att bada i simhallar och i mindre spabad med människor jag inte känner. Därför har det här med spa-upplevelser inte fått riktigt genomslag hos mig.
 • Jag ogillar att jantelagen fortfarande existerar och när människor är missunnsamma och inte gläds åt andra. Varför ska det vara så svårt att säga positiva saker till människor som man egentligen tycker gör något bra. Istället är man tyst. Jag ska inte svära mig fri, men jag jobbar på att ge uppskattning när jag tycker att någon gör något bra eller om något är fint. Det har jag lärt mig av Swedavia. Där är man bra på att ge uppskattning tycker jag.
 • Jag ogillar människor som kör med härskarteknik och försöker förminska en. Det stöter man ju på då och då… så tröttsamt. Att de orkar…det är ju en gammal kvarleva som nästan ingen förstår sig på idag. Att de inte fattat att man kommer mycket längre med att vara ödmjuk och att kommunicera på ett vänligt och konstruktivt sätt.
 • Jag ogillar kålpudding, strömming och maträtter med rå fisk (förutom sill) – det är mina värsta maträtter ever… i övrigt kan jag nog äta typ allt.
 • Jag ogillar människor som inte håller avstånd. Jag fattar verkligen inte att de inte fattar…
 • Jag ogillar att träna. Jag har aldrig någonsin fått känna den där känslan av flow och att jag längtar efter att få träna. Det är ett jobb som måste göras och det är lika jobbigt varje gång både inför att jag ska träna och också under själva träningen. Ni som känner motsatt… jag fattar inte vad ni pratar om.
 • Jag ogillar när människor kör FaceTime på hög volym i publika sammanhang, exempelvis när man åker kollektivt så att man får ta del av allt man inte vill ta del av. Att många pratar högt i sina mobiler, det har jag på något sätt vant mig vid men när man får ta del av hela samtal, ibland flera på samma gång… toooo much!
 • Jag ogillar när jag råkar ut för teknikstrul. Det vilar nämligen en förbannelse över mig för jag råkar alltid ut för helt obegripliga saker som ingen annan drabbas av. Det händer gång på gång och jag undrar över vem det är som spökar för mig…

Nu får jag nog stanna innan ni tror att jag går omkring och är sur och arg hela tiden…. men om sanningen ska fram så kommer jag på mig själv ibland med att jag känner mig mer kritisk och gnällig ju äldre jag blir. Lyckligtvis stannar det vid en tanke som jag rätt snabbt släpper men kanske finns det ändå lite av “Ove” i mig. Hemska tanke…

Jag lovar att jag också ska delge er vad jag uppskattar framöver så att det blir lite balans.

Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 Comments
 • Monica
  september 17, 2020

  Kunde inte ha skrivit det bättre själv😂
  Allt stämde på mig✅🔆

  • tiname@live.se
   september 19, 2020

   Ha ha, javisst har man sina små känslor för saker och ting :-). //Kram Tina

 • Mamma C
  september 17, 2020

  Ja, det var mycket som du ogillade 😉😄. Fanns några som jag med kunde göra check på.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   september 19, 2020

   🙂

 • Lena - gott för själen
  september 18, 2020

  Haha, vilka härliga inlägg. Kan hålla med dig om många punkter. Det där med spel och lekar tycker jag om. Men självklart inte då det är en middag och man inte setts på länge. Men ses man en hel dag och kväll så kanske en del kan gå till lekar. Eller vänner man träffar ofta.

  Mm, det där med uppskattning/positiva kommenterar kan man aldrig få för mycket av.

  Kram Lena

  • Inger
   september 18, 2020

   Håller med om allt utom träning och kålpudding. Ha ha ha
   Det älskar jag. Kraaam Inger

   • Helenas enkla vardag
    september 18, 2020

    Håller med i allt du tycker illa om. Tror nog vi är lite lika. Kram kram
    Helena

 • Annika Olsson
  september 20, 2020

  Åhhhh så mycket som jag tycker lika som du. Det var nog bara kålpuddingen jag gillar. Och det förstås, att springa tycker jag också om. Och du, så himla bra du klär i dina nya glasögon. Jättefin!
  Kram Annika

  • tiname@live.se
   september 22, 2020

   Tack snälla Annika vad gullig du är! Kram //Tina

Previous
NU ÄR DET DAGS ATT PLOCKA FRAM HÖSTKLÄDERNA IGEN…