SÄLEN, VÄNNER, SKIDÅKNING OCH GODA MIDDAGAR… DÅ MÅR MAN…

Posted on

Här står jag och är så nöjd över att vara ute i backarna igen. Vädret har varit lite upp och ner under dagarna i Sälen/Lindvallen. När vi kom var det sol, sen blev det mulet, en dag toksnöade det och sen blev det vackert igen. Lite blandad kompott med andra ord. Mina nya pjäxor satt som en smäck. Har inte känt av något tryck eller skav över huvudtaget så det var verkligen så värt att fixa formgjutna sulor när jag ändå slog till med ett par nya pjäxor.

Här har ni dom! Vännerna som bjöd upp oss alla till sitt hus i Lindvallen. Så generösa, härliga, roliga och vackra människor inifrån och ut. Gissa om vi är glada över att våra vägar har korsats. Kristin och Patrik… vilka stjärnor!

När vi kom så sken solen och där satt de… mottagningskommittén… och bjöd på ett glas bubbel direkt när vi klev ur bilen. Hela gänget hade tagit flyget upp till Sälen från Bromma. Det hade aldrig funkat för oss med all vår packning. Det blev några glada skratt när vi packade ur bilen haha…

Ett sånt fint hem! Så stilfullt och ombonat.

Alltså, köksbordet!!!

Vardagsrumsdelen i allrummet är så mysig!

Vad gjorde vi då under dagarna i Sälen? Markus fick sig en skotertur upp på fjället…

En del av oss åkte utför, andra åkte längd.

Patrik som kan det där med att åka skidor tog sig an mig och Jennifer och lärde ut smarta knep. Alltså, hur mycket tålamod har inte den här killen… (bild lånad av Patrik).

Per och Janne betade av backe efter backe…

… och tog en Jäger.

Vi stannade till vid våffelstugan men vi hade glömt bort att det var våffeldagen så när vi hade köat länge utan att det hände något så tog vi sittliften upp till Toppstugan och åt en lunch där i stället (bild lånad av Patrik).

Efter en mil i spåret med minusgrader så händer det grejer i skägget haha…

Och mössorna… vi måste prata om mössorna, som vi fick av Kicki och Patrik när vi kom. Hur snygga!!! Sälenstugan Original är ett supermysigt ställe som ligger i backen ovanför Sälfjällstorget i Lindvallen och de här mössorna är högvilt. Jennifer blev erbjuden 1000 kr för sin när vi var där på After Ski.

Jag tror jag hade på min hela tiden, alla dagar haha…

Bad för de som ville…

Luncherna åt vi ute och första dagen fick jag frossa i stekt fläsk med löksås på Gustav Grill & Bar. Galet gott!

På kvällen åt vi på Viktors som serverar supergod mat. Förutom en Surf and Turf så åt jag sniglar för andra gången i mitt liv. Första gången åt jag sniglar med huset kvar där man fick pillra ut det man skulle äta…. nej det gick inte alls. Men nu fick vi in sniglar utan hus med vitlök och nu har jag knäckt koden. Jag var i mathimmelen!!!

På övervåningen har de en snygg bar…

… och snygga drinkar.

Dagen efter åt vi på Sälenstugan Original… Mössor på!

Fisk och skaldjurssoppa. Gott!

Och på kvällen åt vi gulaschsoppa hemma. Så gott det också!

Ja det var lite om vad vi har sysselsatt oss med de senaste dagarna. Jag har några inlägg kvar för jag måste ju tipsa er om vart man går på bästa After Ski`n när man är i Sälen och också ett tips om ett väldigt speciellt ställe där vi åt middag den sista kvällen. En riktig åkning i dubbel bemärkelse!

Nu tillbaka till verkligheten för i morgon blir det jobb på Arlanda igen.

Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 Comments
 • Monika
  mars 28, 2023

  Snygga, glada människor (mössorna) och mycket god mat och dryck. Sniglar med hus har jag alltid gillat, serveras hemma ibland men mest har jag ätit dem i Frankrike. Fläsk med löksås går bort både hemma och på restaurang. Lite konstigt då jag älskar raggmunk med fläsk.
  Kram Monika

  • tiname@live.se
   mars 28, 2023

   Så värdefullt med glada och härliga vänner. Är så tacksam! Jag älskar både och vad gäller rätterna med fläsk och vi brukar laga båda rätterna med jämna mellanrum. Älskar husmanskost! Kram //Tina

 • Mamma C
  mars 28, 2023

  Så trevligt, mysigt, festligt och en massa gott också.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   mars 28, 2023

   Fantastiskt på alla sätt och vis! Kram //Tina

Previous
MOT SÄLEN…