Allmänt

STORFJÄLLSGRAVEN… EN UPPLEVELSE…

Jag veeeet, det blir många inlägg från Sälen nu men vi var ju med om så många fina upplevelser som jag så gärna vill dela med mig av och tipsa om. I lördags blev vi överraskade i form av ett besök vid Storfjällsgraven. Vid Storfjällsgraven ligger Sälens äldsta fjällcafé. Det ligger uppe på fjället ute i ingenstans mellan Storfjället och Mellanfjället och hit kan man bara ta sig via längdskidor, hundspann, skoter eller med snöskor. Det finns ingen el, vatten eller mobiltäckning i stugan och man kan bara betala kontant eller med Master Card eftersom det inte finns någon uppkoppling. Här serveras bland annat gulaschsoppa och våfflor dagtid och på kvällarna kan man boka in sig på en tre-rätters middag. Allt lagas över öppen eld på ved- och gasspis.

Eftersom vi skulle dit på middag på kvällen så blev vi upphämtade vid Högfjällsgården, mitt emot Gammelgården och placerades i en släde efter en skoter. Det är en upplevelse i sig att färdas i det öppna karga landskapet.

Efter 15-20 minuter var vi framme.

Så mysigt!

Vi blev bjudna på en varm drink…

… och inne stugan blev vi välkomnade av Leonard som driver stället. Han berättade historien om platsen och upplägget för kvällen. HÄR kan ni läsa mer om Storfjällsgraven.

Så mysigt! Här satt vi hela kvällen framför den öppna spisen och hade det gött.

Till förrätt fick vi tunnbröd och en burk med rom samt tillbehör till det. Vi fick också en tartar. Till varmrätt serverades hjort med jordärtskockspuré och rotfrukter. Magiskt gott! Vi fick också en efterrätt i form av en jättebra pannacotta. Till det valde vi ”Stugans vin”. Så snyggt och genomtänkt allting.

När kvällen började närma sig natt blev vi hämtade för hemfärd och det var verkligen magiskt att åka skoterturen hem igen i mörkret.

Tillbaka vid Högfjällsgården blev vi upphämtade av ”vår” taxichaufför Andreas som körde oss hit och dit under dagarna i Sälen. Så trevlig och härlig! Bättre chaffis kunde vi inte ha haft.

Om ni vill fika eller äta i en unik miljö så kan jag verkligen rekommendera en tur till Storfjällsgraven. Så bra!!!

Här i Stockholm är det lika mycket vinter som det var i Sälen. Det har snöat i två dagar nu och jag trodde att det skulle bli stökigt när jag skulle ta mig till Arlanda idag. Men det var inga problem. Det verkar ha varit värre söder om stan. Det ska tydligen snöa en del under dagen i morgon också men sen verkar det som att det ska lugna ner sig. Jag tycker vi säger så, för här i Stockholm vill jag ha vår nu.

Ha en fortsatt fin kväll!

KRAM!

6 Comments

  • tiname@live.se

   Ett fantastiskt ställe verkligen! Ja, fy, jag är så less på snön här i Stockholm men den kan gärna få ligga kvar i Sälen eftersom vi ska dit en sväng till på påsklovet. Kram //Tina

 • Monika

  Vilken härlig upplevelse inklusive resorna både dit och hem. Underbar, primitiv miljö på ett positivt sätt. Maten ser fantastiskt god ut, det vattnas i mun.
  Kram Monika

  • tiname@live.se

   Det var det verkligen! Så fint och mysigt ordnat allting. Lite annorlunda än att bara gå ut på en vanlig restaurang. Kram //Tina

 • SAR

  How cool! What a cozy and fun evening this would make. I would love to visit someday! I really enjoy looking at your blog for travel ideas. Thanks!!

  • tiname@live.se

   Yes, it was a really amazing trip! We had so much fun and I can really recommend a stay in Sälen! A visit to Storfjällsgraven is a big recommendation. Either for dinner like we had or a ”Swedish fika” if you like. Both are amazing experiences! //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *