SPRETIGA DAGAR… MEN NU ÄR VI IGÅNG…

Posted on

Av spretiga dagar blir det ett spretigt inlägg… Snickarna skulle ju komma vid 07.00 i torsdags morse för att sätta igång med vår lilla utbyggnad av altanen så jag var uppe tidigt som sjutton men det dök aldrig upp några. Det hade dykt upp något annat men jag fick en lång arbetsdag istället vilket ändå var positivt. Det börjar dra ihop sig till semester så det finns lite att städa undan. En lunch-PW längs med havet blev det också och dagen rundades av med att jag fick pussa på min man som varit i Stockholm och jobbat några dagar. Jag var också hemma hos min syster på en mysig tjejmiddag och blev hemskjutsad av gudsonen.

Men igår dök de upp 06.58 så det blev en tidig uppgång även igår. Tanken är att vi ska bygga ut altanen lite så att vi får plats för grillen och muurikkan.

Så här ser det ut idag. Utekökshörnan är mysig som den är men jag tror att den nya utformningen också kommer att bli bra.

Under tiden snickarna rev så tog vi en lunch-PW. Så vackert nu med allt det gröna och blåelden med havet i bakgrunden. En nyp-mig-i-armen-miljö!

Spanade in en tomt som är till salu. Bra läge med lite havsutsikt. Det skulle ha varit trevligt att få lite havsutsikt men nästan 4 miljoner ska de ha bara för tomten så det kommer inte på fråga.

Så här långt kom de igår. Nya tag på måndag. Vi har klurat mycket på hur vi vill ha det. Allt från att det ska vara helt öppet till att vi ska ha något slags plank i olika nivåer. Vi vill ju inte stänga in den som grillar (läs Per) men ändå vill vi inte att oset från grillen eller muurikkan ska gå rakt ut på altanen. Men jag tror att vi har det nu. På måndag vet vi!

Om ni tittar noga nere till vänster så ser ni att popcorngräset är på väg upp nu…

Här kommer den nya placeringen av trappan att vara.

När snickarna gått hem tänkte jag fånga glassbilen som jag hörde var i grannskapet. Jag tänkte fylla på förrådet lite inför sommaren. Den skulle komma vid 15.40 och jag hörde den hela tiden men när det hade gått en dryg halvtimme efter planerat stopp så ringde jag och frågade om han var på väg. “Jadå, jag kommer alldeles strax till er” sa glasskillen. Han har inte kommit än… allt är relativt!

Per och Lilly var på Skälsö Bageri och fikade och jag som var sugen på ett glas bubbel i solen, i väntan på sällskap, gjorde något jag aldrig gjort i hela mitt liv. Jag öppnade en bubbelflaska helt på egen hand. Jag vet, det låter helt galet att jag aldrig gjort det men jag tycker att det är obehagligt med korkar som smäller och flyger överallt. Det moment som jag tycker är allra värst är när man ska lossa själva grimman för då kan korken flyga iväg av sig själv. Men med en stor handduk som hjälp så gick det alldeles utmärkt. Min debut!!!

Sen satt vi där och smidde planer för vårt lilla ställe. Nästa projekt är ju takbytet. Vi ska bara få svar på bygglovet först. Men ting tar tid som norrmännen säger.

Nu ska jag åka in till Visby och fixa naglar och fötter så ha en fin lördag. Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 Comments
 • mamma C
  juni 18, 2022

  Oj då, här har du en till som är livrädd för att ta av korken på en Cava flaska.
  Så kul att erat projekt är på G nu. Ska bli kul att se när det är klart.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   juni 18, 2022

   Så skönt att höra att jag inte är ensam haha 🙂 Ja, det ska bli spännande och se resultatet på måndag. Man vet ju aldrig. Det är inte alltid som det blir så bra som man tänkt. Ha en fortsatt fin helg! Kram //Tina

 • Sallys hus
  juni 20, 2022

  Alltså det kommer bli såååååå bra det där…
  Jag äääälskar er altan och hade SÅ gärna velat hänga där i sommar också…
  Meeeeen kanske kan vi sammanstråla i Stockholm någon gång framöver…..;)

  Du är ju så rolig du…..haha…trodde inte man kunde vara vuxen, älska bubbel men aldrig ha öppnat en flaska…..hahaa….
  Kram fina du och ha en härlig måndag!

  • tiname@live.se
   juni 20, 2022

   Det blev himla bra faktiskt! Nu kan Per vara med där “det händer” och slippa stå ensam ute på gräset i trädgården. Vi kommer att sakna er här i sommar men vi ska absolut ses i Stockholm framöver. Vi kan ta oss till Örebro också. Har inte varit där sen jag var hemma hos dig senast. Visst är det konstigt… jag har alltid klarat mig undan att öppna bubbelflaskor men det var dags att ta tag i det där nu. Känner mig så stolt över mig själv :-). Kramar tillbaka till er <3 //Tina

Previous
RECEPT PÅ APTITRETARE MED SKAGENRÖRA OCH EN GOD SOMMARSALLAD…