VART SKA MAN GÅ PÅ AFTERSKI I SÄLEN…

Jag känner flera som ska åka upp till Sälen nu till helgen så det får bli ett Säleninlägg till med några tips om bra afterski.

Det här med afterski är ju viktigt när man är i fjällvärlden och det är ju så galet härligt att man bara kan glida in direkt från backen och rocka loss i ett svettigt underställ. Här är det tillåtet att vara ofräsch. Befriande, eller hur! Och det finns ju verkligen något som passar alla här i Sälen.

Här kommer tips på tre helt olika afterski´s som vi var på i förra veckan.

Vi startar på Sälenstugan Original (där för övrigt våra snygga mössor kommer ifrån) som ni ser på bilden . Det här stället som drivs av Stefan och Maria är så mysigt. God mat och bra service… och en riktigt bra afterski där medelåldern är lite högre.

Deras logga… bland det snyggaste jag sett!

När solen orkar upp över trädtopparna så är det magiskt att sitta på deras uteservering.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_6838-853x568.jpeg

När vi var där spelade Mr Yellow Mike. Svinbra!!!

Efteråt summerade vi deras sista spelning för säsongen, för nu är det andra som tar vid på Sälenstugan. Så trevlig han är; Mike! Hoppas att vi får se honom på Gotland i sommar.

Vad beställer man då in på en afterski i Dalarna… jo… exempelvis Mora-Nisse och Aperol Spritz.

Och då blev ju genast livet lite roligare tyckte Maria och Jennifer haha haaaa…

Ett annat klassiskt afterski-ställe är Wärdshuset. Här drog vi upp medelåldern rejält. Killarna som satt bredvid oss uttryckte att det var så roligt att vi “40-åringar” kunde ha så kul på en afterski. Till saken hör ju att vi passerat 40 för läääääängesen… haha. Här på Wärdshuset spelar Johannes kompisar; Andreas och Calle. Tyvärr var det så mycket folk så jag fick aldrig möjlighet att prata med dom.

Här finns det också Mora-Nisse…

… och här blir man också glad. Gladast var nog Per som jobbat hela dagen och hann vara med typ en kvart innan afterski´n tog slut.

Sist men absolut inte minst så tycker jag man ska ta sig till Högfjällshotellet. Här trängs man med alla andra i varierande åldrar.

När vi var här så spelade Rydell & Quick och de drar ju alltid mycket folk. Vi var 1800 på plats den här eftermiddagen…

En riktigt bra spelning som alltid och nu ser vi fram emot deras spelning på Tofta Beach Club i mitten på juli i sommar.

Här adderade vi Galliano Hot Shot och Miinto. Jag är inte förtjust i sprit alls men en shot och en Miinto tackar jag inte nej till.

Det finns såklart många fler ställen än de jag nämner i det här inlägget; allt från röj till någon trubadur som spelar men dessa jag nämnt i det här inlägget är verkligen ställen med klassisk afterski.

Och här i Stockholm har det toksnöat även idag. Sommartider hej hej… Jag gjorde en liten utryckning och hämtade upp Majken på förskolan under eftermiddagen idag. Som jag har längtat efter henne och Loa. Loa gick med en kompis hem efter skolan så vi missade varandra, men på söndag ska vi äntligen få ses. Längtar! Majken ville gå hem till oss så det gjorde vi. Vi såg lite film och fikade. Så mysigt!

Nu har pappa Jacob hämtat upp det lilla flickebarnet och jag började helt plötsligt känna mig lite risig så jag kurar nu i soffan under en filt. Håller tummarna för att det inte blir något värre av det här.

Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 Comments
 • Mamma C
  mars 30, 2023

  Ser ut att vara klackarna i taket på alla ställen 😁😉.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   mars 30, 2023

   Haha, ja verkligen! Så härliga ställen! Kram //Tina

 • Lena - gott för själen
  april 6, 2023

  Haha, ja vi “40-åringar” kan ju verkligen konsten att partaja! 😉 Vilken härlig resa ni verkar ha varit på. Och vad fint fixat av värdparet! Kul med lika mösssor.

  Kram Lena

  • tiname@live.se
   april 8, 2023

   Eller hur 🙂 Det var en fantastisk resa verkligen. Mössorna är så fina!!! Kram //Tina

Previous
STORFJÄLLSGRAVEN… EN UPPLEVELSE…