TANKAR OM ATT KOMMA I FORM…

Hej på er!

Så här nöjd var jag ikväll när jag klarat av en PW-runda och att min häl höll hela vägen. Det konstiga är att under de första 3 kilometerna så gör det alltid lite småont men när den gränsen är passerad så känns det ingenting och jag kan fortsätta och gå hur långt som helst. Vi har ju valt att inte ta med våra MTB:s hit till Sthlm eftersom jag tycker att det är för trickigt att cykla här så att kunna ta PW:s är så värdefullt för mig.

Jag har mått väldigt gott den här sommaren märker jag. Jag är inte alls intresserad av vad jag väger. Jag väger mig aldrig utan det är mer en känsla av att kläderna inte riktigt passar längre, en allmän svullen känsla och att jag känner mig tung. Ämnesomsättningen är inte heller vad den varit för den förändras ju med åren vilket jag märker av. Jag har alltid kunnat äta vad jag vill och hur mycket jag vill men den tiden är förbi. När jag har märkt att det har dragit iväg så har jag tidigare lätt kunnat dra ner på portionerna och så ips vips så passar kläderna igen. Nu får jag kämpa hårdare märker jag.

Så sen några veckor tillbaka så lagar vi nyttig mat efter alla konstens regler. Vi varierar mellan kyckling, fisk, räkor och ibland en köttbit som bas. Till det äter vi rotfrukter och grönsaker i alla dess former. Pasta byter vi ut mot sjögräsnudlar och vi har hittat massor av goda recept så jag ska dela med mig av mina favoriter framöver. Vi äter inte godis, fikabröd eller snacks men det är inget vi saknar. Det var inga större problem att sluta med söta saker men vi trappade ner lite successivt. Till mellanmål äter vi frukt och blir jag sugen på något tar jag en morot eller lite nötter. Funkar fint nu när jag bestämt mig för att det får vara nog. Men om vi är bortbjudna så äter vi självklart det som bjuds och njuter av det och har vi exempelvis vänner hem till middag så blir det inte heller den nyttigaste maten.

Jag har också bestämt mig för att börja på SATS där Per tränar och där ska jag starta upp med ett par PT-timmar och kostrådgivning. Det finns liksom inga ursäkter längre. Jag jobbar hemifrån, jag har förtroendearbetstid och har möjlighet att fixa träningen på dagtid exempelvis i samband med lunchen. Det har annars varit min svaga punkt… att ta mig iväg för träning efter jobbet. Nu ska det ske men det kommer att dröja lite för i nästa vecka ska vi iväg på en efterlängtad tripp och innan dess hinner jag inte få till det.

Igår var också det full fart med hämtning av våra småkottar på förskolan och sen kom Johannes och Viktoria hit. Det var mysigt att få umgås med dem igen. I morgon är jag ledig och ska till min frissa här runt hörnet och vårda det här slitna sommarhåret, i helgen har vi ännu ett jubileum att fira och på måndag ska vi fira Loa och Majkens födelsedagar så vi har lite att fixa på stan. Önskelistan är vääääldigt lång. Och så har Loa önskat sig en chokladtårta så det måste jag också fixa i helgen. Men jag hoppas på att få mycket vardagsmotion de här dagarna i alla fall.

Sorry för mycket text… det verkar som att jag hade vääääldigt mycket att berätta just ikväll.

Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 Comments
 • Monika
  september 10, 2021

  Inget problem med mycket text, det är det som gör att jag tycker det är roligare med bloggar än Instagram och framförallt om man är duktig på svenska och att uttrycka sig vilket du verkligen är.
  Kram Monika

  • tiname@live.se
   september 10, 2021

   Vilken härlig återkoppling. Tack snälla! Ha en fin helg! Kram //Tina

 • Mari-Anne
  september 10, 2021

  Be inte om ursäkt för att du skrivit mycket. Det är så trevligt att läsa det du skriver. Och det är ju du som bestämmer vad vad som ska berättas i din blogg. Ha en fin helg! 🤗🍎

  • tiname@live.se
   september 10, 2021

   Vad glad jag blir för din kommentar! Tusen tack!!! Detsamma önskar jag dig! Kram //Tina

 • Mamma C
  september 10, 2021

  Lycka till med din träning och er nya kost.
  Ha en bra helg.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   september 10, 2021

   Tack snälla du!!! Kram //Tina

 • dianasdrömmar
  september 10, 2021

  Hejja dig, promenerar också varje dag och försöker tänka på vad jag äter kram

  • tiname@live.se
   september 10, 2021

   Hejja dig också!!! Bra jobbat av oss. Kram //Tina

 • Helene
  september 11, 2021

  Jag tycker det är roligt när det är mycket text dessutom så skriver du så trevligt.
  Det är stor igenkänning på det du skriver, har samma problem med vikten och hälen, har oxå alltid ont i början och efter ett tag så släpper det sen får jag ont igen när jag sätter mig ner.
  Jag ska börja simma nästa vecka och tänker köpa årskort så jag blir mer peppad😊
  Just nu är vi uppe i fjällen så jag ska strax dra på mig sköna kläder (blä väder) och ta mig en långpromenad med stavarna.
  Ha en riktigt mysig helg🧡
  Kram Helene

  • tiname@live.se
   september 13, 2021

   Tack vad gullig du är! Åhhh fjällen… så avundsjuk jag är… Vi får får vänta in vår vinterresa i mars i nästa år. Ha en fortsatt fin vecka! Kram //Tina

Previous
HEMMA I VÅRT ÄLSKADE VASASTAN IGEN…