TANKAR OM BLOGGANDE OCH VARFÖR BLOGGAR JAG EGENTLIGEN…

Gokväll!
Ja, som rubriken säger så tänkte jag att jag skulle skriva lite om varför jag sitter här och bloggar varje dag. 
Men till att börja med skulle jag vilja säga vad jag tycker kring det här med bloggar och olika typer av bloggar. Jag tycker att det är upp till var och en vad man vill använda sin blogg till. En del vill använda den till att publicera bilder från resor och ge tips om olika ställen att besöka. Någon annan vill skriva om inredning eller träning och en tredje om hästar eller blommor. Eller så vill man skriva om att man har någon sjukdom eller har skadat sig, eller något annat man själv eller någon närstående har drabbats av. En del vill göra någonting av sina bilder och det finns de som inte vill kategorisera sig och ha inriktningen livstilsblogg. Så långt brukar det vara fine med de flesta även om en del tycker att det här med bloggar är lite fånigt. Men man läser gärna…
Men gud förbjude om man nu vill tjäna några slantar på det som man delger andra och visar i bloggen. Eller ännu värre om man kallar sig för Influencer, då kommenteras det många gånger i negativa ordalag. Men allvarligt talat, det är 2019 nu och i vår tid ska det väl ändå få finnas plats för alla. Jag menar det finns ju andra saker här i världen som man kan ojja och bekymra sig över än om någon tjänar en slant på sin blogg. Ett jobb som så många andra. Och det finns ju en marknad… Jag tror att de som kommer med negativa kommentarer inte har en aning om hur den här världen funkar. Man är nog många gånger kvar i ett old school-tänk. Vill man nå ut och marknadsföra något idag så är ju bloggar och Instagram och till viss mån även Facebook betydligt större plattformar än fysiska annonser. Det ligger en otrolig kraft bakom dessa forum.
Jag gillar inte den negativa inställningen till bloggar och bloggare och inte heller när bloggare skriver ner andra bloggare för att de har en annan inriktning än man själv. Det är ju det som är det fina i kråksången; att man kan få använda den till vad man vill och om man inte gillar en blogg. Sluta följ. Men skriv inte ner andra, det är som att prata skit om kollegor. Det finns absolut inget gott som kommer ur det. 
Så, nog om det. Nu till varför jag startade en blogg för snart sex år sedan. 
Allt började med att jag fick en systemkamera av Per i morgongåva när vi gifte oss. Jag älskar att fotografera. Jag är inte något proffs på något sätt men jag lär mig efterhand och jag tycker att det är så kul. Alla bilder samlade jag i datorn, där de låg och samlade damm. Jag hade då funderat ett tag på att börja blogga för att göra något av bilderna och delge familj och vänner som inte bor där vi bor vad som händer i vårt liv. Jag har också alltid tyckt om att skriva och har under många år skrivit dagbok. Där började det. Läskigt men samtidigt otroligt kul. 
Jag hade många tankar kring vad alla andra skulle tycka och jag ville ju vara personlig men inte allt för privat. Lever man på en mindre ort så ska det inte så mycket till att det upplevs negativt om man upplevs sticka ut på fel sätt. Sticker man ut så måste man göra det på rätt sätt och då kan man bli höjd till skyarna och det här med bloggar var inte direkt något som var creddigt. Men jag hade tydligen redan då bestämt mig för att vara mer modig så jag satte igång trots att jag inte kände någon som redan bloggade. Och så tänkte jag att ja… tycker någon att det är fånigt. Ja då får de väl tycka det då. Jag känner för att göra det här och då gör jag det!
Bloggen har växt en del sen dess. Det är inte bara familj och vänner som tittar in längre utan många av er vet jag inte ens vem ni är eller har träffat live och det är så otroligt roligt att se att antalet besöker växt med tiden. Jag har också upptäckt att jag tycker att det otroligt roligt om någon blir inspirerad av det jag förmedlar och att jag har också blivit varse att jag har ett visst bekräftelsebehov. Det är ju så roligt när ni lämnar en kommentar eller mailar mig med frågar om vart jag hittat någon viss sak eller något klädesplagg. Därför brukar jag numer oftare delge er vart jag hittat respektive grej eller vad restaurangen vi åt på ligger. Jag tjänar inte en krona på det förutom några få undantag som kan räknas på ena handens fingrar. Märkligt att jag känner att jag måste förklara det för att ni inte ska tro att jag fått hybris, ha ha. Det säger ju en del.
Det bästa av allt med den här bloggen är så klart att ni alla finns där ute och tittar in här men den har också fört med sig att jag träffat nya människor som också blivit mina vänner. Vem vet, jag kanske också kommer att vilja tjäna lite pengar på min blogg så småningom. Det kräver ett hårt jobb vilka många inte förstår och jag har inte bestämt mig än för om jag är beredd att lägga ner den tiden. 
Vi får se!
Ha en fortsatt fin onsdagskväll!
KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 Comments
 • Ulrica
  mars 6, 2019

  WORD, tjejen!! Så jäkla bra skrivet *heja heja*.
  Jag håller med dig i precis allt du skriver!!
  KRAM

  • tiname@live.se
   mars 7, 2019

   Åhh tack Ulrica. Tänkte att det var dags att sätta ord på en del saker :-). Kram //Tina

 • Sabelhagens Olivlund
  mars 6, 2019

  Så bra du sammanfattar precis hur det är. Intressant att läsa. Jag håller med.
  Jag började blogga juni 2011, och jag har inte tjänat många kronor på min blogg. Speciellt inte på senaste året. Jag frågar mig nästan varje dag om jag ska satsa på bloggen eller inte, men det tar ju sin tid och jag får lite "panik" över att man då måste prestera och bloggandet kanske blir ett tvång. För jag har ju mitt "vanliga" jobb också.
  Ha en fin kväll
  Kram Maria

  • tiname@live.se
   mars 7, 2019

   Tack återkoppling Maria! Precis så känner jag också. Jag känner så glädje över bloggandet och vill inte att det ska bli ett "jobb" om du fattar vad jag menar. Kram //Tina

 • Sallys hus
  mars 6, 2019

  Hallå vännen �� vilket bra inlägg det här är en fråga jag tycker borde lyftas fram ännu mer. Jag håller också med dig i allt precis allt������ you rock babe kraaaam

  • tiname@live.se
   mars 7, 2019

   Tack fina, fina du! Ja men eller hur. Här drog jag mitt lilla strå till stacken :-). Kraaaaam //Tina

 • Mamma C
  mars 6, 2019

  Kan hålla med dig att man gör precis vad man vill med sin blogg. Tjäna pengar eller not. Jag har aldrig tjänat en krona på min och jag bloggar bara om min vardag. Så för mig är bloggen som min dagbok helt enkelt.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   mars 7, 2019

   Precis så; min är en kombination av allt möjligt och det är väl så det ska få vara tänker jag. Kramar till dig Carin! //Tina

 • Håller med dig fullständigt. Självklart får man göra som man vill och det borde inte vara svårare än så (att sluta följa om man inte gillar). Och självklart är det okej att tjäna pengar på bloggandet. Det är ju trots allt en hiskelig tid man lägger ner. Det är ju inte så att man tjänar pengar på sina följare utan på de leverantörer man tipsar om. De betalar en slant för att få synas, helt enkelt. Bra att du lyfter frågan!

  Kram Lena

  • tiname@live.se
   mars 7, 2019

   Precis….hur svårt kan det vara och det är så sant som du skriver. Tack för din återkoppling Lena :-)!!! Kramar //Tina

Previous
DET ÄR INGEN HEJD PÅ FROSSERIET NU…