Mode

TENNSTOPET ÄR FÖRLÅTET…

Inlägget innehåller en reklamlänk till Lindex.

Nu tror ni att jag har blivit helt crazy och färgat håret rosa men nej har inte färgat håret rosa. Det är en lampa som är boven haha…

Ni som har hängt här inne hos mig ett tag kanske minns att vi blev så sura på personalen på Tennstopet för några år sedan så vi valde att inte gå dit alls. Vi upplevde att vi blev snorkigt och dåligt bemötta vid ett flertal tillfällen och att det på något sätt var deras grej att vara snorkiga mot sina gäster. Jag har väldigt svårt för det när man betalar mycket pengar för att äta mat eller ta ett glas så då blev det bojkott trots att vi i grund och botten tyckte att det är ett fantastiskt ställe.

Men idag fick vi för oss att vid skulle göra ett nytt försök att äta lunch på den här anrika gamla krogen som grundades någon gång i slutet på 1800-talet. Dock inte just i den här lokalen utan i de gamla Klarakvarteren som sen revs. Sedan många år ligger den i hörnet Odengatan/Dalagatan. Tennstopet har i alla tider varit en samlingsplats för Stockholms författare och journalister och är man intresserad av historien kring den här krogen, vilka som har varit stammisar här under åren, bakgrunden till hur det årliga surströmmingseventet, som sprider dofter här i Vasastan en gång om året, kom till så finns det beskrivet i bokform.

Här har man fortfarande en rockvaktmästare som tar emot en när man kommer och som hjälper en av och på med kappan. Underbart!

Lokalen är klassiskt gammaldags och en del av interiören har man tagit med från de gamla Klarnakvarteren. Kolla in taket. Älskar det!

Tennstopet serverar klassisk husmanskost men har även kött och fiskrätter på menyn. Allt från Köttbullar, Wallenbergare, Pelle Janzon och Biff Rydberg till Skrei, Röding och flamberad Pepparstek. Vi hade ställt in oss på stekt Fläsk med löksås. Den fanns inte med på menyn men så är det med anrika krogar; de har alltid någon klassiker i gömmorna om man frågar. Det gillar jag!

Maten var grymt god och servicen var tipp topp så nu är inte Tennstopet på vår ”shitlist” längre. Ibland behöver man bara ta en paus men nu är den pausen ett minne blott. Vi kommer tillbaka igen så fort vi blir sugna på klassisk vällagad husmanskost.

Kolla in ljuset! Det är något magiskt över första vårkänslorna som kommer över en nu.

Den här veckan som kommer har Stockholm sportlov och det märktes. Det var inte många skridskoåkare i Vasaparken idag för nu har de som kan lämnat stan och rest iväg. Jacob med familj körde exempelvis upp till Sälen igår för att möta upp vänner. Vi kommer inte att ha någon årlig familjevecka i Sälen i år vilket känns så tråkigt just nu men vi har planerat en annan familjeresa framöver så det fick helt enkelt bli en paus den här säsongen.

Ja det var den här söndagen. I morgon är jag ledig så jag har typ lördag idag. Skön känsla!

Min favoritklänning till ett galet bra pris finns HÄR. Jag har haft min i över ett år nu och ska köpa en till för det är en riktig klassiker som jag alltid vill ha i garderoben. Inte för att den jag har inte längre håller formen eller så för den håller både färg och form efter massor av tvättar utan för att jag vill ha en reserv när den någon gång i tiden gjort sitt.

Ha en fortsatt fin söndagskväll!

KRAM!

6 kommentarer

 • Anneli

  Hej,
  Det du beskriver, att ni upplevde att serveringspersonalen behandlade er snobbigt, är faktiskt ett intressant känt socialt fenomen där butiksbiträden, serveringspersonal, hovmästare och annan servicepersonal omedvetet antar sina kunders identitet, och alltså utvecklar en personlighet i linje med kundens. Detta ser man oftast i välbärgade områden, på exklusiva hotell, dyra restauranger samt dyra affärer där kunderna tillhör överklassen. Servicepersonalen identifierar sig själva med kundens socialklass och omedvetet börjar uppträda som om att även de tillhör samma överklass som sina kunder trots att de långt ifrån gör det. Det är då vi får snobbiga servitriser och servitörer och butiksbiträden. Folk som inte tycker att vi i medelklassen har på deras restauranger och affärer och hotell att göra, och om vi kommer dit till trots blir vi behandlade som något katten släpade in. Haha…Ja till och med Magnus Uggla sjunger om detta fenomen i en av sina låtar där kyparen inte tycker att kunden i låten inte är fin nog att äta på restaurangen där kyparen jobbar. Hysteriskt komiskt att iakta om man förstår vad det är man ser. Men skönt att höra att ni blev bra behandlade denna gång. Jag har aldrig varit på Tennstopet men efter Lefi GW Perssons böcker om Bäckström som hade Tennstopet som stamställe så vill jag gärna gå dit.

  Ha det gott!

  Anneli i Dalarna

  • tiname@live.se

   Ja men det så sant det du skriver. Så intressant ju 🙂 Just Tennstopet och Ritorno, som är ett anrikt café som ligger runt hörnet där vi bor omnämns ofta i deras böcker. Ha en fortsatt fin helg! Kram //Tina

 • Anne

  Hej! Gällande klänningen så ser den väldigt användbar ut men ganska taj, eller? Vilken storlek tar du? (Skulle tro att vi är ungefär samma size)

  • tiname@live.se

   Inte alls tajt utan väldigt förlåtande måste jag säga. Den har ett bra fall som döljer både det ena och det andra :-). Jag har XL i storlek. Kram //Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *