TID FÖR EFTERTANKE…

Posted on

I går var det min första semesterdag. Per jobbar en vecka till så jag hade en dag med egentid och hade bestämt mig för att inte ha någon plan alls. Jag ville bara flyta med. Så jag sov länge, åt frukost i lugn och ro, tog en kopp te på altanen och satt och filosoferade.

Mina tankar gick till den fruktansvärda olyckan på Gröna Lund. Det som inte får hända har nu hänt med ett dödsfall och flera skadade. Så sorgligt och hemskt och jag får en stor klump i magen när jag tänker på kvinnan som aldrig fick komma hem igen och vilken sorg hennes anhöriga är i just nu. Som jag skrivit om tidigare här på bloggen så har jag alltid haft ett katastroftänk; jag tror alltid att det värsta ska hända och visst har jag åkt någon berg- och dalbana när jag var yngre men det var för läskigt för mig. Det är inte värt för mig att utsätta mig för läskiga saker där det finns risker oavsett om det handlar höga höjder, läskiga djur, åkattraktioner på nöjesfält, sova i tält i vildmarken etc. Jag är inte äventyrlig av mig alls och jag har inget behov av att testa mina gränser och se vad jag klarar av. Herregud, jag klarade knappt av att åka upp till första våningen på Eiffeltornet när jag var i Paris. Jag trodde att hela konstruktionen skulle rasa precis just när jag var där. Jag var där i typ en minut.

Jag vill hellre göra mysiga och härliga saker och njuta av lugn och trevligheter. Lustiga huset och Kärlekstunneln är mer min grej om man säger så.

Det blev en första semesterdag med tid för eftertanke och jag är så oerhört tacksam för allt här och nu.

Här på Tofta Strand satt jag i en solstol igår. Än så länge är det väldigt lite folk på stranden vilket är ljuvligt!

Idag är det lite sämre väder så jag ska åka in till Visby och göra lite ärenden. Min vanliga cykel ska lämnas in till en cykelverkstad för den kommer jag att behöva under sommaren. Det är inte alltid det funkar med min mountainbike. Jag ska fylla på mat- och dryckesförrådet och några andra grejer ska fixas. Sen har jag lite jobb att dona med så det passar bra just idag.

I övrigt så väntar en hel del roligheter i veckan och helgen. I morgon ska jag gå på seminarier på Almedalsveckan och sen på tjejmiddag hemma hos min syster. På fredag åker vi upp till Fårö över helgen; där ska vi bland annat på 50-årsfest. Bra upplägg för första veckan på semestern.

Ha en fin tisdag! Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 Comments
 • Marie
  juni 27, 2023

  Jag fick ett meddelande från min dotter att de skulle åka till Gröna Lund i söndags med bild på mitt 5-åriga barnbarn som var jättespänd på det hela. Efter några timmar fick jag ett meddelande igen att dom var ok men att det hänt en olycka där. Så fruktansvärt. Det kan hända vem som helst och jag blir också orolig att någor ska hända dom.

  • tiname@live.se
   juni 27, 2023

   Så otäckt att de var så nära. Skönt att de var i säkerhet. Jag är precis som du… jag är så orolig över alla faror för nära och kära. Kram //Tina

 • E
  juni 27, 2023

  Jag är precis som du , inget häftigt i karusellväg för mig- ngn måste ju hålla i jackor o väskor har varit mitt argument när de andra tre adrenlintörstande i familjen åkt allt hemskt beroende på vart man varit. Tänker som du så tragiskt att enfamilj nu mist en nära. 🙏🏻 Fö njuter jag oxå hemmavid när ingen annan ännu börjat semestern, riktigt skönt faktiskt. Tror du vi börjar bli gamla?! 😃 inte då 55+ är väl det nya 35+ eller hur kram kram

  • tiname@live.se
   juni 27, 2023

   Precis så! Jag håller också ordning på alla grejer i stället för att åka en massa läskiga attraktioner. Jag älskar också kombinationen att gå hemma och skrota och att få hänga med familj och vänner då och då. Ja, så är det säkert. Man uppskattar lugnet mer med åldern. Kramar /Tina

 • Mamma C
  juni 27, 2023

  Ja, usch så otäckt och hemskt med olyckan på Gröna Lund.
  Jag gillar inte karuseller och har avstått dem nästan i hela mitt liv.
  Vilken mysig och trevlig vecka du har framför dig.
  Ha en fin tisdagskväll.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   juni 27, 2023

   Ja så sorgligt och ledsamt! Det blir en bekräftelse på att jag ska hålla mig ifrån det även framöver. Ha en fortsatt fin vecka! Kram //Tina

   • Lisa
    juni 27, 2023

    Så hemsk olycka tänker mycket på det men jag är själv som du ingen som utmanar ödet och tar inga onödiga risker.
    Jag tänkte även fråga dig om du kan rekommendera ett bra hotel i Visby min man och jag har aldrig varit på Gotland men blivit sugen pga dina fina bilder och tänkte åka i slutet av augusti.

    • tiname@live.se
     juli 3, 2023

     Så roligt att jag inspirerat er att åka hit till Gotland :-). Oj, det är lite svårt att svara på så här rakt upp och ner. Det beror sig helt och hållet på vad ni är ute efter; lyxigt eller enkelt, utanför eller innanför murarna, klassiskt eller boutique etc. På startsidan på bloggen så kan du gå in på mina gotlandsguider och där finns det en guide som handlar specifikt om Visby. I den guiden finns det också förslag på olika varianter av hotell. Annars skulle jag säga googla och kolla upp omdömen så kan ni nog hitta något som passar er. Välkomna hit! Kram //Tina

 • Lena - gott för själen
  juli 18, 2023

  Ja fy fasiken vilken grej! Så fruktansvärt! Man får sig verkligen en tankeställare. Särskilt när jag fick höra att min 13-åriga systerdotter hade åkt denna åkattraktion bara ett par dagar innan. Hon och en kompis var där ensamma. Törs inte tänka tanken vidare…

  Jag åker aldrig sånt där för jag blir helt snurrig!

  Kram Lena

Previous
EN DRÖMMIG MIDSOMMARHELG… 2023…