Mina dagar

TILL SLUT BLEV DET JUAN LES PINS…

Ja, till Juan les Pins kom vi till slut igår efter mycket om och men. JLP ligger ett par km från Antibes och naiva som vi är så trodde vi att ja det är väl bara att gå ut och vinka på en taxi så åker vi dit… men tji fick vi. Är det något det är ont om här så är det taxis. Det går inte att bara haffa en spontant och inte heller stå och vänta vid en taxistolpe; då kan man få vänta så länge man har… ja ni fattar… här ska det ringas och beställas och det var inte heller så lätt. Då kom vi på att vi kan ju ta bussen och alldeles där vi bor finns en buss-station så vi gick dit men vi blev inte klokare för det. Frågade några busschaufförer men de hade inte en aaaaaning om hur vi kunde ta oss till JLP. Vid det laget insåg vi att det måste vara en stadshemlighet det där med hur man tar sig mellan Antibes och JLP.
Till slut hittade vi centralstationen för vi tänkte att där måste det väl ändå finnas taxi och jaaaa där stod det två stycken och med risk för livet korsade vi gatorna springandes för att hinna dit innan någon annan skulle norpa dem.
Det blev en fantastisk dag på en av de Beach Clubs som ligger som ett pärlband längs med stranden.
Det är typ Thailandsvärme här så det går åt en hel del vatten…

Så varmt, klart och fint vatten…

JLP är inte lika vackert som Antibes men stränderna är mycket bättre. Och gillar man nattliv då är det här man ska hänga.
Ja, sen skulle vi ju då ta oss hem igen och det var ju inte heller helt okomplicerat. Att ta en taxi eller en buss orkade vi bara inte engagera oss i så vi bestämde oss för att gå tillbaka och glada i hågen promenerade vi hemåt… trodde vi. När vi hade gått och gått efter en skylt där det stod ”Antibes längs med havet” (som vi tyckte lät vackert och fint) så kände vi på oss att näää nu är det något som inte stämmer. När vi frågar en local vart vi är så är vi halvvägs ut på Cap dÁntibes, udden som går ut mellan Antibes och JLP… då var jag nära att bryta ihop… men efter ett par jobbiga km och skoskav så skymtade vi Antibes framför oss och vid det laget var klockan mycket. Lite lätt frostig stämning var det också ska tilläggas.
Lite senare på kvällen blev det en rolig historia av det men där och då i nästan 30° värme så var det lätt att hålla sig för skratt.
Idag har vi varit i Nice på Champagnefrukost och nu är vi hemma i Antibes igen. Sista kvällen och firandet av vårt 10-årsjubileum fortsätter.
KRAM!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *