Allmänt

TOFTA GOES TO FÅRÖ…

Igår gick vi upp rätt tidigt och packade för ett dygn på Fårö. I vårt kompisgäng så är det en del som säsongar på Fårö och en del av oss andra som hänger här i Tofta. I maj när vi var ett stort gäng tjejer som var på en LUS tillsammans så bestämde vi att vi tjejer som bor i Tofta skulle ta med oss våra respektive och åka upp till Fårö över en helg i augusti. Då kändes det sååå avlägset och långt bort men helt plötsligt så var helgen här. Och vilket dygn vi fick!

Regn och moln har legat som en våt filt över Fårö i år men just i går klarnade det upp och regnet höll sig borta. Vi körde 7,6 mil från Tofta upp till Fårösund och tog färjan över till Fårö. Det är inte ofta det händer men när vi kom fram till färjan så kunde vi köra rakt på. Några minuter senare la vi till vid Broa.

Vi parkerade bilen vid Strandskogens camping som tillhör Sudersands Resort där vi hade hyrt en liten campingstuga med egen toalett och dusch. Gillar inte att gå till ett servicehus och dela med alla andra. Har blivit så bekväm med åren. Sen gick vi ner till stranden bort till fina vänner som kör säsong på Sudersand precis ovanför stranden. Där bjöds det på bubbel.

Det blåste friskt… precis om alla andra dagar den här sommaren.

Under dagen var vi sammanlagt ca 30 vänner som hängde tillsammans.

Efter bubblet gick vi ner till stranden igen…

Till denna fantastiska lilla pärla. SuderSannas!

Det här stället har funnits på den här platsen i många, många år och är så älskat av allt och alla. Här kan man få en burgare, en macka eller en sallad och något gott att dricka sommartid. Alla gillar att hänga här. Förutom en förening som kallar sig Strandskyddarna som finns någonstans på västkusten och har som mission att de ska värna om strandskyddet runt om i Sverige. De driver att den här typen av ställen ska bort från stränderna och jag blir galen bara jag tänker på det. Tänk att det här kanske är sista sommaren som SuderSannas kommer att finnas kvar. För till den här sommaren fick de dispens men den går ut efter den här säsongen. Hur kan det vara att människor som ändå inte befinner sig här och som med största sannolikhet inte ens har varit här kan få driva saker hur som helst och stänga ner ställen som bedrivs seriöst och som uppskattas av alla. Den här stranden är flera km lång och det är bara en liten, liten plätt på den som nyttjas. Något är galet med Sveriges lagstiftning.

”Hyllan” på Sudersannas var reserverad till oss så här satt vi hela eftermiddagen och bara hade det härligt.

Underbara vänner!

När vi kände oss klara på stranden så gick vi den lilla biten upp till Björn och Åsa som driver Strandcafét. Där bjöd de på en härlig afterbeach.

Så roligt och så härligt!

Mot kvällen gick vi hem till våra campingstugor och piffade till oss lite inför kvällens middag.

Vilken fantastiskt rolig och härlig dag och kväll vi fick. Jag är så tacksam för att vi har så fina och sköna vänner i vårt liv och att jag/vi får uppleva så mycket roligt tillsammans med dom. Det är allt från djupa samtal till skratt och allt däremellan. Det uppskattar vi så mycket!

I morse vaknade vi av att regnet smattrade mot rutorna så vi sa hej då, checkade ut under förmiddagen, körde söderut och vidare hemåt. Vi sladdade förbi Själsö Bageri en snabbis och åt en skagenmacka på vägen hem.

Ips vips så var den här helgen förbi och nu sitter vi här och kurar i soffan. Det regnar och blåser och vi väntar in stormen ”Hans” som tydligen ska landa in här på ön på tisdag. Är det sommar eller är det höst…

Hoppas att ni har haft en lika fin helg som vi har haft och att ni får en skön söndagskväll. Vi hörs!

KRAM!

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *