VAD GÖR MAN PÅ GOTLAND “OFF SEASON”…

Hej ni alla som kikar in här hos mig!

Ja, vad gör man här på Gotland och i Visby när sommarsäsongen är över? Den frågan har jag fått så många gånger så jag kan inte ens uppskatta en siffra i närheten. Många tror att det är helt öde och stängt överallt när alla turister har rest hem men se där har de helt fel.

Visby är en av de mest krogtätaste städerna i landet så gillar man att gå ut på krogen för att äta god mat eller ett barhäng så blir man inte besviken om man besöker ön “off season”. Det finns flera bra restauranger runt ön som är öppna året runt och i Visby så finns det betydligt fler. Det finns också olika events under året som exempelvis “Fårönatta”, “Gotland grand national” under hösten, och julmarknaderna i december så det händer faktiskt både det ena och det andra året runt här på ön.

Det finns dock en period under januari-februari som väldigt mycket ligger i dvala. Det är då alla i näringslivet här på ön tar en välförtjänt semester och bommar igen sina ställen men krogarna brukar samarbeta och se till att åtminstone några riktigt bra ställen alltid har öppet under den perioden.

Men nu till vad vi gjorde en kväll i slutet på augusti “off season”… Målet för gårdagskvällen var en middag på en pop-up restaurang; Eatery Social Summer.

Men vi var lite tidiga in till Visby så startade upp med en drink på bästa drinkstället “Bar Kemi”. Här har de, de godaste drinkarna och supergod mat. Öppet året runt!

Sen landade vi in på Eatery…

Maten var bra och servicen var ok men man märkte att det var lite i slutet på säsongen tyvärr eftersom en del av rätterna på menyn var slut och det blev ett par missförstånd vid beställningen. Men det hämtade sig på slutet.

Vi fick också umgås med vår fina härliga vän Linda som bor precis i närheten och sladdade förbi. Så mysigt… och här kommer en något suddig bild från vår spontana dejt.

Ja sen var det dags för oss att ta bussen hem till vårt Tofta i rimlig tid. “Någon” jobbar visst idag och “någon” är ju ledig…

Vi får se vad jag hittar på idag på min lediga dag…

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Comments
 • Monica Gardell Löfkvist
  augusti 27, 2021

  Gick utanför dig vid elvatiden!!
  Sov du då??😂❤️

  • tiname@live.se
   augusti 27, 2021

   Haha, nej då jag var uppe men jag hade haft en sovmorgon så det blev en sen frukost :-). Kram //Tina

Previous
HJÄRTFABRIKEN…