Inredning

VÅRT UTEKÖK OCH EN JÄKLA MASSA KRÄMPOR SOM SPÖKAR…

Inlägget innehåller reklamlänkar till Granit och Ellos.

Hej allesammans!

Jösses, gårdagen blev lite intensiv så jag hann inte titta in här på bloggen. Jag hade ett frissabesök inbokat på förmiddagen och innan jag åkte dit så fick jag skjutsa Per till akuten. Det där med att spela padel har sina nackdelar. Som en muskelbristning i vaden till exempel…

Jag plockade upp Per på kryckor efter frissabesöket, vi åt en lunch nere vid hamnen och sen åkte vi hem för att lite snabbt pausa i solen på altanen innan jag, med mitt ryggskott (som lyckligtvis är på övergående), cyklade ner till våra vänner för att möta upp ett härligt gäng. Mysig kväll! Per stackaren blev kvar hemma med benet i viloläge…

Men nu var det inte ryggskott och muskelskador jag skulle skriva om utan om vårt utekök. Uteköket som är bland det bästa vi har gjort på länge. Per är chef över grillen och jag över uteköket. Här står jag om kvällarna och lagar mat, förutsatt att det inte regnar. Då håller vi oss inomhus.

Vårt utekök är väldigt enkelt. Lite plankor och hyllor här och där, en betongskiva, en diskho med kallvatten och el framdraget. Vi har också en enkel kokplatta med två plattor. Den är dock lite för slö så vi måste nog investera i en ny.

Och så lite grejer förstås…

Nätkasse HÄR, diskborstar HÄR och linnehandduk Lin Living. Svarta ljusslingor verkar vara högvilt men HÄR finns en vit. Jag älskar vita ljusslingor så det ska jag nog försöka att introducera till nästa sommar. De här svarta har vi haft i några år nu och de börjar sjunga på sista versen. En fin knopplist finns HÄR.

Lite suddigt där bakom ser ni Per som hoppar omkring på kryckor… Ingen bra start på den här semestern…

Kryddorna stormtrivs i trälådan i den soliga hörnan i uteköket. Men bara om de får vatten varje kväll… Här har vi basilika, salvia, oregano, timjan, persilja, rosmarin och citronmeliss.

Vi har redan nu märkt att vårt utekök är lite för litet. Tanken är att vi ska bygga igen öppningen och trappan ner till baksidan till höger i bild och i stället öppna upp bredvid hängaren med handduken och borstarna i själva uteköket. Där ska vi bygga ut och ha en plats för grillen och muurikkan är tanken och sen ska vi fixa till ett lite mysigare barhäng med några barstolar till på framsidan. Vad tror ni om det?

Ja, det var dag fyra på semestern. Nu väntar dag fem. Härliga tider ändå!

KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *