Allmänt

SVAR ANTIKROPPSTEST COVID-19…

Hello!

Vi som är skrivna i Stocholm har sedan några veckor tillbaka erbjudits antikroppstest för Covid-19 kostnadsfritt. Typiskt nog startade det upp precis efter att vi lämnade Stockholm och reste ner hit till Gotland så vi missade det men sen såg vi att man mot en kostnad kunde testa sig på apoteket. Vi har ju känt oss rätt säkra på att vi har varit sjuka i Covid-19 och idag var det dags att testa.

HÄR kan ni läsa om hur jag mådde och vilka symtom jag hade i början på april. Jag har också haft mer problem med andning och andfåddhet den här våren och har varit tvungen att ta både långtidsverkande- och korttidsverkande astmasprayer på ett sätt som jag aldrig har behövt tidigare. Jag hade mina misstankar…

…och så här löd mitt svar. Mina antikroppar var väldigt starka och det visade sig på stickan efter typ en minut; det kan annars ta upp till 15 minuter. Det känns hur som helst skönt att få veta vad det var för skräp jag åkte på där i början på april även om man ännu inte vet hur länge man är skyddad mot att infekteras igen. Per har också haft Covid-19 även om hans antikroppar var svagare än mina. Han hade också en lindrigare variant än jag så det kan hänga ihop med det.

Nu kommer det här nog inte förändra vardagen så mycket för oss. Vi kommer att fortsätta att hålla avstånd, tvätta händerna och vara allmänt försiktiga. Vi är så vana med det nu och förhoppningsvis håller det förkylningar och annat elände borta. Sen är det ju ingen som vet att att just vi har antikroppar om man inte berättar det så det känns onödigt att vara nära andra människor och oroa i onödan.

Ha en fin onsdagskväll!

KRAM!

5 Comments

 • E

  Fick mitt svar i dag, inga antikroppar så för mig har det varit ngt annat skit jag haft. Kluven känsla faktiskt, skönt att inte haft det men hade varit skönt att fått antikroppar efter en hyfsat lindrig variant. Men det är bara att bita i med avstånd och handtvätt.

  • tiname@live.se

   Förstår att det känns kluvet. På ett sätt är det skönt att vara av med det men man vet å andra sidan inte för hur länge. Förhoppningsvis fram tills ett vaccin kommer men jag är lite kluven till det också. Usch så svårt det är. Vi kämpar på med handtvätt och avstånd även framöver tänker jag. Kram //Tina

 • JE

  Tänk bara på att det bästa är om det är ett blodprov, som skickas till lab, de är säkrast. Men det kanske detta är?

  • tiname@live.se

   Tack för återkoppling. Ja vi är medvetna om det. Det vi har tagit är ett snabbtest som vi vet inte är 100% säkert. Inte ens labtesterna är 100% säkra än. Men vi tar de för vad de är och vi tror ändå att de åtminstone ger en indikation på om man har haft själva infektionen eller inte. Vi kommer oavsett det här svaret att fortsätta att vara lika försiktiga som vi har varit hittills. Vi vågar inte chansa. Kram //Tina

 • JE

  Såna här snabbtest är mycket osäkrare än ett blodprov som skickas till lab. Kan ge både falskt positiva och negativa svar, enligt Folkhälsomyndigheten. Så jag skulle ta ett sånt test för att vara på den säkra sidan. Vill inte vara nån besserwisser, men bara ett råd.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *