VI SLADDADE FÖRBI FRIDHEM…

Posted on

Hello!

Vilken dag det blev! Strålande sol och faktiskt 12° när termometern visade som mest. Lovely! Tyvärr hade jag en dag med full agenda så jag hann inte njuta av det vackra vädret varken när det var dags för lunch eller fika men så fort vi avverkat våra sista möten för dagen så tog vi bilen och sladdade förbi Fridhem innan vi åkte vidare för att slänga skräp på återvinningen och handla mat till veckan.

Fridhem ligger några km söder om Visby. Här finns en liten stenstrand och här hade Prinsessan Eugénie sitt sommarresidens som hon lät bygga i mitten på 1800-talet. Här kan man nästan ta på historiens vingslag.

Från stranden har man utsikt över Högklint; klippan där man har en magnifik utsikt både norrut över Visby och längs med kusten söderut. Kolla in husen som ligger precis nedanför klippan till vänster. Coolt läge…

Om man går från parkeringen en liten bit norrut längs med muren och förbi cafét som snart öppnar för säsongen…

… så kommer man förbi själva residenset. Om man vill bo enkelt och gammaldags så kan man hyra rum och små stugor här sommartid.

Hyfsat läge!

Om man fortsätter förbi byggnaderna så kommer man till ett vackert vattenfall.

Man kan bada här även om det är en stenig strand men när det blåser så kan det bildas starka strömmar här på grund av att det ligger en pallkant utanför kusten. Man måste vara väldigt försiktig om man vill bada på Fridhem. Och på många andra stränder längs kusten på Gotland också för den delen där stränderna är omgivna av raukar och klippor.

Det blev verkligen ett härligt avslut på den här tisdagen. Tänk vad lite sol och värme kan göra för kropp och själ!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Previous
I MORGON VÄNDER DET…