VI STARTADE UPP VECKAN MED EN ÖLPROVNING…

Posted on

Hej på er!

Ja sämre kan man ju ha det på en måndagskväll i april. En ölprovning bara sisådär. Jag är ju verkligen ingen ölfantast. Jag har aldrig lärt mig dricka öl även om jag har försökt många gånger när jag var yngre. Möjligtvis att jag kan tycka att det är gott om jag tar några klunkar av en iskall öl som Per beställt in en supervarm sommardag men jag skulle aldrig komma på tanken att beställa in en egen öl.

Johannes flickvän har örnkoll på öl så hon har bestämt sig för att övertyga mig om att jag kan tycka om öl. Sagt och gjort. I kväll blev det äntligen av så vi samlades här hemma hos oss och inledde med lite charkisar, ost och andra tillbehör. Sen blev det åka av. Och banne mig… det fanns faktiskt några sorters suröl som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att dricka. Inte flera glas kanske men ett glas och det är väl vackert så. Det finns ju så otroligt många olika sorters typer av öl och ikväll testade vi sex olika suröl, veteöl och öl som går under kategorin “annan öl”. Någon kom från Belgien, en annan från Tyskland och en tredje från Närke. Spännande för mig som har noll koll på ölvärlden. Nu kan jag lite i alla fall.

En mysig kväll med våra älskade ungdomar. Nu dröjer det tills vi ses igen men vi har verkligen fått tanka familjeenergi med delar av vår familj under de här dagarna som vi varit här i Stockholm. Vi längtar tills i sommar då vi kan få samla alla tillsammans igen.

Nu väntar vi hem Vendela som har varit hemma hos äldsta brorsan ikväll. De pluggar programmering båda två så de kamperar ihop med pluggandet när de får möjlighet. I morgon åker hon hem till Västerås igen och det kommer att bli så tomt… När vi åker till Gotland kommer hon hit igen och tar över vår lägenhet tills vi kommer tillbaka i augusti och det känns så bra i mammahjärtat att hon är nära sina storebröder.

Nu är det dags att packa ihop för ikväll. Tack och god natt!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 Comments
 • Monika
  april 13, 2021

  Jag är som du avseende öl, blir inte många cl på ett år. Det är också antagligen något fel på mig. Många, och även du tycker att det kan vara läskande och gott med iskall öl när det är varmt. Om jag dricker några klunkar iskall öl i värmen släcker det inte törsten utan jag blir istället vråltörstig, som en kamel i öknen och måste bälga i mig vatten. Som tur är tycker jag kranvatten är jättegott.
  Kram Monika

  • tiname@live.se
   april 15, 2021

   Precis så. Det blir inte många cl öl för mig på ett år. Ibland ingenting. Jag har inte knäckt koden till öl riktigt än och hittills har min ölkonsumtion sträckt sig till det minimala. Men nu när jag har lärt mig lite mer så har jag förstått att det finns öl som jag kan tycka om. Dock inte så många än… men jag lär mig. Kram //Tina

 • Ulrica
  april 21, 2021

  Jag kan tycka att en iskall öl är gott på sommaren, på en strandrestaurang på semestern.. men annars är jag nog ingen som väljer öl i första hand :-).
  Jättehärliga bilder och så mysigt att få en sån kväll med barnen och respektive!! Får vi se fler ölglas ifrån dig i sommar då tro :-).
  KRAM finaste vännen <3

  • tiname@live.se
   april 21, 2021

   Precis, jag är försiktigt positiv nu när jag har fått prova ölsorter som inte är de vanliga på burk eller flaska. Jag kommer nog aldrig bli en öldrickare men vissa fruktiga sorter tyckte jag faktiskt om! Vi får se… det kanske kommer att bli någon ölbild i sommar :-). Kramar till dig fina du <3

Previous
TESTAR KAMERAN I NYA MOBILEN…