VI TOG TUBEN TILL RÅCKSTA…

Hej hallå!

Ja, nu undrar ni säkert vad i all sina dar vi gjorde i Råcksta idag. Jag har ju nämnt tidigare att det inte är någon lek att ha bil innanför tullarna i Stockholm. Det finns förvisso en boendeparkeringsavgift som är överkomlig men man får ändå slåss med alla andra om de parkeringsplatser som finns. Att snurra runt en timme och leta efter en ledig plats när man har varit iväg någonstans är mer vanligt än ovanligt. Att norpa en plats i ett parkeringsgarage här runt där vi bor är inte lätt och de här runt omkring kostar hur mycket som helst; i runda slängar 2-3000 kr/månad. Det gjorde oss så stressade att behöva leta efter parkeringsplats hela tiden så vi bestämde oss tidigt för att vår bil skulle få bli en gotlandsbil. Man klarar sig rätt bra här genom att ta sig kommunalt och vi har också Jacob & Lindas bil som vi har kunnat låna när det behövts.

Innan pandemin kom brukade vi oftast flyga ner till ön vilket konstigt nog var mycket billigare för oss än att ta färjan. Dessutom har jag delar av mitt jobb i Visby så en del av mina flygresor var jobbrelaterade. Det har därför varit en bra lösning för oss att ha bilen på ön men de senaste månaderna har vi känt ett allt större behov av att ha bilen här i Stockholm. Eftersom man inte kan resa någonstans och inte lär kunna göra det under våren heller så skulle det kännas som en större frihet att kunna ta bilen och fara iväg någonstans lite spontant.

Tillbaka till Råcksta… Råcksta ligger en liten bit förbi Bromma på tunnelbanans gröna linje. Det tar 20 min dit med tunnelbanan från S:t Eriksplan och där har Stockholms Parkering ett parkeringshus där man kan få hyra parkeringsplatser för en betydligare billigare peng; 500 kr/månad. Parkeringshuset ligger precis bredvid tunnelbanan och här kommer vi nog att låta vår bil stå inledningsvis tills vi vet vart vi vill ha vår bil parkerad mer långsiktigt. Vi kommer ju inte att använda vår bil i veckorna och då känns det överkomligt att ta sig 20 min till bilen när man väl ska ut och åka.

Sen vet jag att vi inte kommer att vilja ha det så här långsiktigt men då kan vi i alla fall i lugn och ro leta vidare och värdera hur mycket pengar vi vill lägga på parkering här i Stockholm.

Det kommer så klart att bli dyrare att resa till Gotland eftersom det kostar en del att ta med bilen på färjan över till ön men det är inte gratis att ta båtbussen heller. Taxi till och från Cityterminalen samt till och från hamnterminalen i Visby kostar också några hundralappar. Det går nog på ett ut och det ska hur som helst bli så skönt att slippa åka båtbussen till och från färjan.

Men nu är vi hemma igen efter vår lilla utflykt och nu väntar sista hela jobbveckan innan det är dags att börja varva ner inför jul. Vi har hämtat upp julkartongen idag och jag tror att vi har det mesta som vi behöver. Förutom en julgransfot. Det måste vi fixa!

Ha en sön söndagskväll så hörs vi!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 Comments
 • Mamma C
  december 13, 2020

  Låter väl som ett bra alternativ för er bil.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   december 13, 2020

   Ja, det kommer att bli bra! Kram //Tina

 • Maria- Wikers Liv
  december 14, 2020

  Låter som ett ganska vettigt alternativ! Jag som har lite parkeringsgarage-ångest fixar inte att leta parkeringar som kanske inte finns “ovan jord” och hittar man en så kan man ju ge sig den på att den är alldeles för trång 😉 Förstår gott att ni inte vill leta parkering i en timme! Man blir lite “bortskämd” när man har plats för typ fyra bilar på infarten 😉 Det råder p-platsbrist här i vårt område också, då flerbostadshusens parkeringar inte räcker till de som bor där, så kanske man skulle rita upp en ruta och hyra ut haha 😉
  Ha en fin måndag och ny vecka!
  Kram/Maria

  • tiname@live.se
   december 14, 2020

   Det där med parkering är ett gissel när man bor i lägenhet och inte har en egen parkeringsplats. Drömmer mig tillbaka till huset och vår egen plats för bilen. Det var tider det! Ha en fin vecka du också! Kram //Tina

 • Maud
  december 16, 2020

  Ett litet tips om ni inte vill plocka upp bilen från ön så kan jag rekommendera bilpoolen “M”. Smidigt att boka via en app och det finns bilar stående nästan överallt i Stockholm med omnejd. Använder det själv och det funkar klockrent 🙂

  • tiname@live.se
   december 16, 2020

   Tack så mycket för tips! Det ska jag kolla upp. Kram //Tina

 • Ulrica
  december 20, 2020

  Alltså, jag är så sjukt imponerad av ert tänk.. att ha bilen parkerad 20 min hemifrån och det känns helt OK liksom 🙂
  För mig känns det som att bilen står för långt bort när jag parkerat den vid garageporten typ 15 meter bort istället för att köra den närmare huset *asgarvar*.
  Och att parkera bilen 20 min hemifrån… det tar mig 12 min att åka hemifrån och till kontoret så det är liksom proportioner som för mig är helt tossiga.. jag har ju busshållplats exakt nedanför tomten, så om jag tog bussen hemifrån, bytte vid stationen i Enköping och tog nästa buss till jobbet skulle det kanske ta mig en kvart.. och det tycker jag känns ooooorimligt lång tid :-)).
  Jag tycker det här är så himla roligt at se hur olika vi alla tänker!!
  KRAM KRAM <3 <3

  • tiname@live.se
   december 20, 2020

   Vi tänker nog egentligen inte så olika 🙂 Det är klart att vi skulle vilja ha bilen här tätt intill, nära oss utanför där vi bor men de förutsättningarna finns ju liksom inte här. Jo om vi vill vänta i kö några år för att få en parkeringsplats och sen betala 3000kr i månaden. Att betala 36 000 per år för att parkera en bil går ju bort och då får man hitta ett alternativ som ändå känns ok. Det är klart att vi inte vill ha bilen 20 min bort om vi kunnat välja men det känns ändå ok eftersom vi bor så centralt och bara kommer att nyttja den på helgerna. Lite planering bara så vänjer man sig med det mesta. Kram till dig <3 //Tina

Previous
NÅGRA SMÅ FÖRÄNDRINGAR I SOVRUMMET…