Mode

BRA BULLAR…

Inlägget innehåller reklamlänkar till KappAhl.

Hello!

Kommer ni ihåg när jag var på Själsö bageri och blev så besviken över att den där kardemummabullen som jag längtat så mycket efter inte alls var som jag drömt om? HÄR kan ni ta del av det inlägget. Jag var lite orolig igår när jag gick förbi mitt absoluta favoritbageri här i krokarna; Lille-brors för att köpa en bulle. Jag som verkligen tokälskar deras bullar… Min farhåga var att jag helt plötsligt slutat att tycka om bullar nu? Men den känslan var lyckligtvis obefogad…

Som vanligt var det lång kö till bageriet som nu flyttat till nya större lokaler några få meter söderut på Rörstrandsgatan. Men kön går snabbt och man går in genom en dörr och ut genom en annan vilket är ett smart upplägg.

Det här bageriet är verkligen något utöver det vanliga så är ni i närheten och vill köpa en bulle på kanelbullens dag så missa inte!

Och hur var det nu med bullen då? Jo, jag kan känna mig lugn. Den var precis lika god som den brukar vara. Och jag tror jag vet vad det är som gör att just deras bullar är godare än andras. För det första så innehåller de inte lika mycket socker. Det har jag förvisso inga som helst belägg för men det är bara en känsla. Jag är ju lite känslig för när saker och ting smakar för sött men det var inget jag reflekterade över när jag åt den här bullen. Sen är de fluffiga. Jag vet inte om ni förstår vad jag menar med ”fluffiga” men jag har så svårt överlag för när saker man äter är kompakt och stampigt. Det ska vara fluffigt helt enkelt… Bra bullar!!!

Idag har jag en ledig dag och det så skönt att vara ledig på en måndag. Fredagar är så härliga ändå men just måndagar känns lite tröga. Jag har sovit ut ordentligt och ätit långfrukost, och nu ska jag bara fortsätta att njuta av den här lediga dagen. Som avslutning vill jag passa på och tipsa om lite höstnytt som kommit in i butikerna. HÄR hittar ni den rutiga pilejackan som håller även i år. HÄR finns en riktigt snygg tröja i flera färger. HÄR sprang jag på en fuskpäls och HÄR en drömmig kjol. HÄR är en poncho som finns i både beige och vit.

Ha fortsatt fin måndag!

KRAM!

4 Comments

 • Monika

  Jag är som du, gillar inte kompakt och stampigt, och inte heller för sött. Det här gäller generellt för det jag stoppar i munnen, inte bara bakverk. Jag är egentligen ingen bullmänniska men igår fick det bli en kanelbulle från bageriet. Den kostade en halv förmögenhet men det gjorde den kanske hos Lille-brors också?
  En liten undran kring det här med stampigt och kompakt, jag gillar potatismos som ni gjorde häromdan men det måste vara luftigt. En gång gjorde jag med elvisp och det blev segt och stampigt, inte luftigt alls, så så gör jag aldrig mer. Har frågat när jag fått segt mos och då har det alltid varit med elvisp. Hur är din upplevelse, får du till luftigt mos och vad är isåfall hemligheten för det är ju smidigt med elvisp?
  Kram Monika

  • tiname@live.se

   Ja så är det, bullarna och brödet är inte billigt alls men det är det värt när man som jag köper så sällan. Jag har inte tänkt på att potatismoset blir svampigt med elvisp. Jag har i rikligt med grädde och smör, kanske är det ett trick. En gång testade jag med mixer men det gick inte alls. Det blev alldeles för löst. Mitt trick är kanske också att använda rätt potatissort. Jag använder alltid mandelpotatis. Använder man vanlig fast potatis så blir det klistrigt och konstigt. En del brukar ha i ost i moset för en bättre smak och konsistens men alla gillar inte ost i mat i vår familj så det har jag inte testat. Det är nog bara att testa sig fram helt enkelt. Kram //Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *