Mina dagar

ETT GLAS RÖTT EFTER EN INTRESSANT LEDARDAG…

Hej hej!
Hemma igen efter en inspirerande dag på jobbet. Alla Swedavias ledare samlade på en och samma plats för en gemensam ledardag. Det kan ju inte bli annat än kul, roligt och inspirerande. Man blir rätt mosig efter sådan heldag och när jag kom hem tyckte jag att jag förtjänade att lägga upp fötterna på soffbordet och njuta av ett glas vin. Det är ju ändå lill-lördag…
Det blev dock inte vinet på bilden. Det vinet drack vi till middagen i lördagskväll när vi bakade fiskknyten i ugn. Vi dricker ju alltid rött vin till allt eftersom ingen av oss gillar vitt vin något speciellt och det här rödtjutet funkade alldeles utmärkt.

Fiskknyten är ju det allra enklaste att göra. Så här gör vi…
Vi formar små ”skålar” av folie och i dem lägger vi en torskrygg som vi delar i två bitar i varje folieform. De kryddas med salt och peppar innan vi lägger i alla möjliga grönsaker och rotfrukter vi tycker om. Den här gången blev det potatis, morötter, broccoli, rödlök, vitlök, sockerärtor, färska champinjoner och tomat. Vi kryddar lite med innan vi häller på 0,5 dl grädde i varje knyte och några kvistar färsk timjan. Vi virar ihop knytena ordentligt och sen får de stå i mitten av ugnen i 220° ca 30-40 min beroende på hur mycket varje knyte innehåller. Enkelt och så gott!

Vinet är från Bourgognedistriktet och tillverkad av druvan Pinot Noir och jag tokgillade det.
Jösses, det är redan torsdag i morgon och den kommer startas upp med att jag ska hålla i ett seminarium för ett gäng ledare kring ”Anställningsformer och Företrädesrätt”. Dessa delar måste man ha stenkoll på som ledare och jag ska göra mitt bästa för att bringa lite klarhet i vad som gäller. 
Resten av veckan ska jag ägna åt att jobba undan allt som inte har blivit gjort nu under dagarna då jag har varit på vift och sen väntar ännu en härlig helg.
Full fart mot den! 
KRAM!

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *