Allmänt

ETT MYSIGT SOMMARHÄNG MED VÄNNER OCH HÄR KOMMER RECEPTET PÅ DEN KALIFORNISKA CAESARSALLADEN…

Hej allesammans!

Alltså vilken tokvärme vi har fått här i vårt land. Det har ju pågått i flera veckor nu. Underbart på sitt sätt för jag börjar vänja mig med värmen nu men konstigt är det ändå… vill helst inte tänka på det just nu. Idag har det varit över 30° så vi har varit på stranden hela dagen. Och jag har badat flera gånger. Sååå skönt när det är varmt både i vattnet och i luften. Då badar jag gärna. Sen eftermiddag tog vi tag i träningen och tog en runda på våra MTB:s i en dryg timme. Skönt att få det gjort. Idag fyller också världens finaste lilla Loa fem år. Han har haft fullt upp med barnkalas idag så firandet av lillpojken blir en annan dag.

Men nu till gårdagen. Igår hoppade vi över stranden och var här hemma och fixade och donade i tokvärmen inför att ett gäng vänner kom över till oss. Det var svettigt kan jag säga. Jag njöt av att få åka till Klintehamn och handla för då kunde jag få sitta i bilen med AC:n på.

Lite blandad dryck i en champagneskål, vatten och lite bruschetta som tilltugg innan middagen.

En enkel dukning. En linneduk i mitten, och linneservetter med bestick bredvid. Lite vilda blommor i flaskor och några ljuslyktor. Klart!


När det här härliga gänget kom så var det fortfarande så varmt så vi fick börja ute i skuggan i trädgården.

För att sen stegvis förflytta oss uppemot altanen.

Härliga vackra människor!

Vi körde en favorit i repris; en Kalifornisk Caesarsallad som är så enkel och god. Receptet fick vi från vänner som vi var hos för lite sen. HÄR kan ni läsa mer om den kvällen.

Så här gör man denna sallad baserad på fyra portioner…

Börja med att blanda ihop dressingen; 1 dl majonäs, 3 msk saft av citron, 2 sardellfiléer, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk Dijonsenap, 1/2 tsk worcestersås, 1/2 dl färskriven parmesan. Vi blandade också i rivet skal från citronen och svartpeppar. Kör i mixer till en slät sås.

Blanda sen dressingen med två krukor romansallad som man river i bitar och 1 dl riven parmesan. Strössla över nymalen svartpeppar. Blanda runt ordentligt. Lägg upp på ett fat och lägg på två paket stekt bacon, 2 skivade avokado, ett gäng halverade körsbärstomater, 8 hårdkokta ägghalvor och 4 grillade kycklingbröst i tuggstora bitar. Toppa med skivad parmesan. Servera med ett gott bröd till.

Lycka till och hoppas att ni gillar den här rätten lika mycket som vi gör!

Nu är det dags att laga till kvällen middag! Vi hörs!

KRAM!

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *