ETT MYSIGT SOMMARHÄNG MED VÄNNER OCH HÄR KOMMER RECEPTET PÅ DEN KALIFORNISKA CAESARSALLADEN…

Posted on

Hej allesammans!

Alltså vilken tokvärme vi har fått här i vårt land. Det har ju pågått i flera veckor nu. Underbart på sitt sätt för jag börjar vänja mig med värmen nu men konstigt är det ändå… vill helst inte tänka på det just nu. Idag har det varit över 30° så vi har varit på stranden hela dagen. Och jag har badat flera gånger. Sååå skönt när det är varmt både i vattnet och i luften. Då badar jag gärna. Sen eftermiddag tog vi tag i träningen och tog en runda på våra MTB:s i en dryg timme. Skönt att få det gjort. Idag fyller också världens finaste lilla Loa fem år. Han har haft fullt upp med barnkalas idag så firandet av lillpojken blir en annan dag.

Men nu till gårdagen. Igår hoppade vi över stranden och var här hemma och fixade och donade i tokvärmen inför att ett gäng vänner kom över till oss. Det var svettigt kan jag säga. Jag njöt av att få åka till Klintehamn och handla för då kunde jag få sitta i bilen med AC:n på.

Lite blandad dryck i en champagneskål, vatten och lite bruschetta som tilltugg innan middagen.

En enkel dukning. En linneduk i mitten, och linneservetter med bestick bredvid. Lite vilda blommor i flaskor och några ljuslyktor. Klart!


När det här härliga gänget kom så var det fortfarande så varmt så vi fick börja ute i skuggan i trädgården.

För att sen stegvis förflytta oss uppemot altanen.

Härliga vackra människor!

Vi körde en favorit i repris; en Kalifornisk Caesarsallad som är så enkel och god. Receptet fick vi från vänner som vi var hos för lite sen. HÄR kan ni läsa mer om den kvällen.

Så här gör man denna sallad baserad på fyra portioner…

Börja med att blanda ihop dressingen; 1 dl majonäs, 3 msk saft av citron, 2 sardellfiléer, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk Dijonsenap, 1/2 tsk worcestersås, 1/2 dl färskriven parmesan. Vi blandade också i rivet skal från citronen och svartpeppar. Kör i mixer till en slät sås.

Blanda sen dressingen med två krukor romansallad som man river i bitar och 1 dl riven parmesan. Strössla över nymalen svartpeppar. Blanda runt ordentligt. Lägg upp på ett fat och lägg på två paket stekt bacon, 2 skivade avokado, ett gäng halverade körsbärstomater, 8 hårdkokta ägghalvor och 4 grillade kycklingbröst i tuggstora bitar. Toppa med skivad parmesan. Servera med ett gott bröd till.

Lycka till och hoppas att ni gillar den här rätten lika mycket som vi gör!

Nu är det dags att laga till kvällen middag! Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 Comments
  • Elinor Rundblom
    juli 15, 2021

    Tack snälla för salladsrecept o så trevlig blogg. Kram

    • tiname@live.se
      juli 15, 2021

      Åhh tack för din återkoppling. Vad glad jag blir! Kram //Tina

  • Ann-Sofie
    juli 17, 2021

    Tjejen i vit topp och jeanskjol liknar verkligen en från mina hemtrakter sedan längre tillbaka. Heter hon möjligen Susanne?
    Hälsningar Ann-Sofie

    • tiname@live.se
      juli 17, 2021

      Nej det gör hon inte. Hon heter Nadja så det är kanske så att din kompis har nog en look alike :-). Kram //Tina

  • Lena - gott för själen
    januari 16, 2022

    Åh, Ceasarsallad är så gott! Har aldrig testat att göra själv, konstigt nu. Men nu blev jag lite inspirerad till sommaren.

    Kram Lena

Previous
DET BLEV EN DAG PÅ STRANDEN MED EN MISSLYCKAD FIKA…