GRILLA FÄRSK MAJS…

Hej bloggvänner!
Då har vi gått in i vår sista semestervecka och jag ska försöka att inte tänka så mycket på det utan låtsas som att den precis har börjat. Det känns lite bättre så även om det börjar komma fler och fler tecken på att vi har kommit en bra bit in i sommaren. Det är lite mörkare på kvällarna nu, igår såg jag en tvestjärt, äpplena på trädet börjar bli mer och mer röda, jordgubbarna är slut, barnen börjar resa hem och de färska majskolvarna har kommit. Det sistnämnda är ju förvisso bara positivt för vilken skillnad det är att grilla färska majskolvar jämfört med de vakuumförpackade som man köper i affären.
Vi passade på att grilla en igår kväll till middagen och vi gjorde så här; vi la majskolven i blöt en timme…
… och grillade den med blasten på i 10 minuter på direkt värme.
Sen skalade vi av blasten, smälte lite smör, grillade 10 minuter till på indirekt värme och penslade regelbundet på det smälta smöret. Klart!
Och vilken varm och skön kväll det blev. Vi tände upp alla ljus på altanen och ljuslyktorna i äppelträdet, åt middagen ute trots att den blev rätt sent och satt sen ute nästan fram till midnatt. Det gäller att passa på för nu väntas det kallare väder framöver. I morgon ska det här ljuvliga vara över tyvärr men som vi har njutit av det som varit.
Det blir nog en sväng till stranden idag också för det är ff så varmt så man kan nästan inte vara någon annanstans och ikväll ska vi cykla till Stelors lada och möta upp vänner. Lisa Nilsson uppträder men vi var lite för sent ute och har inga biljetter men det gör inget. Vi slår oss ner på gården utanför, tar ett glas och lyssnar. Det funkar det med.
Ha en härlig måndag!
KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Comments
 • Mamma C
  juli 29, 2019

  Grillad majskolv är så gott och det där var ett nytt sätt för mig.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   juli 30, 2019

   Ja visst är det och det är så himla enkelt att grilla dem. Kramar //Tina

Previous
ONE OF THOSE LOVELY DAYS…