PLOMMONTRÄDET HAR GÅTT BANANAS…

Hej Hej!

Har ni en skön lördag? Här har vi hunnit med att sälja av en mediabänk på förmiddagen och varit inne i Visby och handlat upp oss lite. Nu sitter vi i loungen och njuter av tystnaden med varsitt glas cava. Alla våra sommargrannar har packat ihop och rest hem nu så det är alldeles tyst och lugnt här i kvarteret. I vårt område finns det en bra blandning av både permanentbostäder och fritidshus men de flesta gör som vi och reser ner regelbundet under hela året.

Men nu var det ju det där med plommonen vi skulle avhandla. På vår tomt har vi numer två fruktträd. Vi hade tre; äpple, plommon och bigarrå men bigarråträdet tog vi bort i våras för det blev så stort och skymde solen på vår altan. På äppelträdet har vi tre äpplen! Men alltså plommonträdet har gått bananas. Jag har aldrig sett så mycket plommon som i år.

Grenarna bågnar av all frukt

Och en gren har faktiskt gått av på grund av tyngden märkte vi idag när vi skulle plocka av ett gäng plommon. Galet!

Jag plockade av en hel del men det märks inte och då har ändå min mamma varit här och plockat av massor och han som köpte mediabänken fick också en kasse med plommon med sig hem. Man kan ju göra plommonkräm och plommonmarmelad bland annat så vi får se om jag kanske gör ett litet ryck framöver.

Den vackra skålen kommer från Calk Keramik. HÄR kan ni läsa mer om Janas verkstad.

Ha en fortsatt fin lördag. Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Comments
 • Mamma C
  augusti 15, 2021

  Nu får du baka plommonpaj göra sylt och bara proppa munnen full av dem.
  Fin söndag.
  Kram Carin

  • tiname@live.se
   augusti 15, 2021

   Tack för tips! Jag har ätit såå mycket plommon dag. Så himla gott! Kram //Tina

Previous
DAGS FÖR EN DOS GOTLAND…