SAKER SOM JAG UPPSKATTAR…

Hallå i höstmörkret!

Jag lovade för ett bra tag sen att jag skulle skriva ett inlägg om saker jag uppskattar. Som motvikt till inlägget som handlade om vad jag ogillar. Det inlägget kan du ta del av HÄR.

Förutom att jag uppskattar att få bo i ett fint land och att få vara frisk osv så uppskattar jag…

 • Min familj mest av allt! Jag älskar att umgås med dem. De är så fina allihop och jag är så glad och stolt över min man och våra ungar. Utan dem vore jag bara en liten, liten lort.
 • Havet. När jag får vara vid havet så blir jag så lugn och harmonisk. Jag skulle aldrig klara mig utan att få vara vid havet regelbundet men jag gillar inte att vara på havet, bara om det är helt stilla.
 • Människor som är inkluderande och bjuder in. När man gått igenom en skilsmässa och förlorat nästan alla sina vänner och blir rätt ensam så är det så mycket värt att få vara med i ett sammanhang. Stort tack till er som lät mig få vara med under dessa ensamma år. Ni vet vilka ni är! Det gäller även när man gått in i en ny relation och inte har en gemensam umgängeskrets. Vi har försökt att vara inkluderande och bjuda in de vi gillar under åren men en del har försvunnit med tiden; ibland pga av att man aldrig blir bjuden tillbaka, ibland kan det också bero på att man inte har så mycket gemensamt eller på grund av andra tråkiga orsaker som man upptäcker längs vägen. Men att bjuda in är alltid fint även om det kanske inte leder till en vänskap som håller i massor av år. Det är ok det med.
 • Människor som kan kommunicera på ett rakt, ärligt och konstruktivt sätt. Jag är ju yrkesskadad och mina HR-spröt märker rätt snabbt om det är något på gång som inte känns ärligt och rätt. Antingen så tar jag en dialog om det när det sker men om jag upplever att det inte är värt det, då backar jag och låter det vara. Ju äldre jag blir desto mer väljer jag mina strider och släpper det som inte känns rätt.
 • Att få åka på utflykt. Jag är uppvuxen på en bondgård och det var inte tal om några semestrar runt om i Sverige eller utomlands tillsammans hela familjen under min uppväxt. Men däremot så åkte vi runt på olika utflykter på Gotland på helgerna och somrarna och det ligger nog till grund för att jag älskar att åka på utflykt i bil. Att nöta mil efter mil och få stanna på vägen och uppleva saker, det älskar jag. Tyvärr delar inte min man det här intresset men ibland lyckas jag övertala honom ändå.
 • Mina föräldrar som hållit ihop i vått och torrt och som kämpar på som bara den med distans, handsprit, plasthandskar och allt annat som hör till nu under pandemin. De har skött det med den äran och jag hoppas att vi snart, när den här ski*en lägger sig, kan få kramas varmt och innerligt igen.
 • Sovmorgnar! Alltså jag skulle så gärna vilja vara morgonpigg för jag tycker att förmiddagar är det finaste som finns men det går bara inte. Hela veckan går ut på att längta efter att få sova tills jag vaknar av mig själv på helgen. För mig är det konstigt att gå och lägga mig när jag är pigg och gå upp när klockan ringer och jag är som tröttast. Jag inser att det här aldrig kommer att vända.
 • Champagne… No words needed! En god middag med ett riktigt fint glas rött till… det är också något jag uppskattar väldigt mycket. Framförallt mat. Jag älskar inte att laga mat, men jag älskar att äta mat!!!
 • Människor som inte är ängsliga i form av att de försöker att vara så coola hela tiden och stoltserar över glassiga jobb och stora umgängeskretsar. Det som är coolt är i så fall de som har det men som förtjänat det genom att vara trygga, ödmjuka, genuina och inkluderade. Dessa människor ser jag så mycket upp till. De som har jobbat hårt för att göra skillnad och lyckats. De har jag stor respekt för!
 • Mina kollegor inom HR Business på Swedavia. Vi har gått igenom så mycket det senaste året med en flygbransch som tvärnitade på ett sätt som ingen någonsin kunde drömma om. Vilket samarbete och vilken glöd vi haft trots att vi alla jobbat på distans sen i våras. Här pratar vi kompetens och engagemang på hög nivå. Hatten av!!!
 • Att jag och Per funkar så bra ihop! Vi lever ihop dygnet runt nu eftersom vi båda jobbar hemifrån och det bara flyter på. En liten statusavstämning varje morgon kring hur vår dag ser ut med digitala möten etc och sen kör vi. Jag älskar honom så mycket!
 • Våra två hem. Dels vår lägenhet här i Vasastan i Stockholm och vårt fritidshus på Gotland. Att få bo växelvis på dessa två ställen, det uppskattar jag så otroligt mycket. Att få kombinera storstadsliv med lantliv är det bästa av två världar och jag uppskattar att vi båda har jobb som möjliggör att vi själva till stor del kan styra över vart vi vill bo och arbeta under olika perioder.
 • När ni läsare kommer fram, eller hör av er till mig och uttrycker att ni läser min blogg och att ni inspireras av den, av bilderna och gillar det jag skriver. Det betyder så otroligt mycket… mer än ni anar. En liten skön kommentar kan göra min dag och ni inspirerar mig till att bli bättre på att uttrycka min uppskattning på olika sätt.
 • Flärd! Vad vore livet utan flärd? Att få gå till frissan, fixa fötter och naglar, gå på ansiktsbehandling, gå på härliga glittriga fester, dricka champagne och få umgås med vänner. Det betyder ju så mycket. Just nu är det mesta satt på paus tråkigt nog men förr eller senare…
 • Resor… jag är ingen globetrotter eller äventyrare men jag gillar att få lämna vardagen ibland och få uppleva andra miljöer i olika länder. Att få åka på solsemester eller skidsemester med Per och familjen det uppskattar jag sååå mycket. Jag saknar det nu i dessa Covid-tider.
 • Vackra saker och vackra miljöer. Såååå njutbart.
 • Fikabröd. Min stora last här i livet. En kardemummabulle från Lillebrors bageri på Rörstrandsgatan, en kokostopp från Systrarna Anderssons eller en morotskaka med god topping från Ritorno. Oslagbart!

Ja, det här är vad som spontant ploppar upp i mitt huvud när jag tänker på vad jag uppskattar. Det är ju rätt mycket ändå jag har att vara glad över även om en del är satt på hold just nu. Mycket av det jag uppskattar finns ju här runt omkring mig oavsett om det härjar en pandemi eller inte. Värt att tänka på!

Vi hörs!

KRAM!

What do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 Comments
 • E
  november 11, 2020

  Kul läsning, en av sakerna jag uppskattar i livet är att läsa din blogg. Vill bara skriva kort om det då jag inte riktigt hinner svara som jag vill för det snurrar på……

  • tiname@live.se
   november 12, 2020

   Oj tack snälla för din fina kommentar! Du gjorde verkligen min dag genom att du tog dig tid att kommentera <3 Kram //Tina

 • Kia
  november 11, 2020

  Fint du skriver 🥰❤️💫!

  • Sari-Anne
   november 12, 2020

   Underbar blogg!
   Man blir aldrig besviken när man tittar in 🤩

   Ha en underbar dag!
   Sari-Anne

   • tiname@live.se
    november 12, 2020

    Åh tack snälla ni för era fina kommentarer! Jag blir så himla glad av dem! De här lever jag länge på :-). Kram //Tina

 • Maria- Wikers Liv
  november 12, 2020

  Så fint inlägg! Fina ord och en härlig värme!
  Jag kan lägga typ allt detta på min uppskattar-lista jag med 😉 🙂
  Tack rara för dina fina ord hos mig här om dagen. SÅ tråkigt att det ska krångla med att lämna kommentarer hos Blogspot-bloggarna 🙁
  Jag har inget emot bloggar där det är en reklamlänk då och då, men när en tredjedel eller till och med mer är reklam-inlägg då tycker jag det blir lite tråkigt, faktiskt.
  Du har ju verkligen inte mycket reklaminlägg, och din blogg är jättehärlig, varm och ärlig!
  Ha en fortsatt fin Torsdag!
  Kram/Maria

  • tiname@live.se
   november 12, 2020

   Tack snälla Maria för din fina kommentar <3. Så härligt när man får återkoppling! Håller med dig... blandningen är bäst och jag försöker att blanda lite av varje. Blir så glad för dina ord om min blogg. Så fint sagt! Ha en fin torsdagskväll! Kramar //Tina

 • Annika Lerman
  november 13, 2020

  Fint skrivet att kunna ta vara på det vanliga livet❤️
  Det gillar jag🤗
  Vi uppskattar också vår Gotland/Stockholm blandning. Det bästa av 2 världar

  • tiname@live.se
   november 14, 2020

   Tack Annika! Det förstår jag… visst är det fint att få ha det bästa av två världar? Kram //Tina

Previous
DET BÖRJAR DRA IHOP SIG TILL ADVENT…